Fırtına öncesi sessizlik; Game of Thrones 8. sezon 5. bölüm tanıtımı [Video]

06 Mayıs 2019 10:30

Game of Thrones 8. sezon 5. bölüm ile beraber artık son düzlüğe giriyoruz. Demir Taht’ın asıl sahibi kim olacak dersiniz?


UYARI!
Devam etmeden önce uyaralım; haberimizin bundan sonraki kısmı Game of Thrones 8. sezon 4. bölüm içeriğine dair spoiler içermektedir. Okuyacağınız gerçekler izleme keyfinizi kaçırabilir.


Uzun zamandır Game of Thrones’a en çok yakışan bölümü geride bıraktıktan sonra hikaye yeniden ivme kazanıyor. Dördüncü bölüm geçtiğimiz inceleme yazısında da değindiğimiz gibi yine oyun kurucu pozisyonundaydı. Kahramanlarımızın yerlerini aldığı ve savaş için toparlandığı bir bölüm oldu dördüncü bölüm. Game of Thrones’un yarattığı o huzursuzluk, ikinci ejderhanın aniden gelişen ölümü ve finaldeki Missandei kararıyla istediğimiz o tadı nihayet yakalayabildik. Peki bundan sonra ne olacak? İşte şimdi gergin bir bekleyiş başlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jon Snow Kral Toprakları’nda

Beşinci bölümde artık Demir Taht konusunda Lannister Hanedanı’nın kaderi kesin olarak belli olacak diye düşünüyoruz. Fragman ise çok başarılı şekilde hazırlanmış. Bizi fırtına öncesi sessizlikle buluşturuyor. Sayısız ejdarha arbeleti ile bekleyen Lannister ordusuna karşın Drogon’un nasıl ayakta kalacağı merak konusu. Öte yandan Drogon’un olası kaybı Daenerys üzerindeki en ağır yüklerden biri olacaktır. Ejderhanın üç başından ikisini kaybetmişken karakterimiz halihazırda çıkamadığı bir öfke ve yas döngüsüne girmiş bulunuyor. Ani kararların Game of Thrones’da nasıl sonuçlandığını ise hepimiz biliyoruz.

Jaime faktörünün nasıl işleneceğini merak ettiğimiz dizide, Cersei’nin kehanetinin ucu da hala açık. Öte yandan, bu işin çözümü yine içeri sızabilecek isimlerde gizli gibi görünüyor. Yani Jaime bu işi yapmayacaksa, ki kehanete göre ya Jaime ya da Tyrion’dan bekleniyor, bitiriş yine Arya’ya kaldı gibi görünüyor.

Game of Thrones 8. sezon 5. bölüm için hazırlanan fragmanı haberin üzerinden izleyebilirsiniz. Dizinin 5. bölümü 12 Mayıs’ı 13 Mayıs’a bağlayan gece yayınlanacak.

Paylaş