Flipper Zero, Kanada merkezli yasağı durdurmak için imza kampanyası başlattı

22 Mart 2024 12:20

Flipper Zero, Kanada merkezli yasağı durdurmak için imza kampanyası başlattı. Firma çok net olarak iddiaların gerçek olmadığını belirtiyor.

Eğer kaçırdıysanız geçtiğimiz ay Kanada hükümeti otomobil hırsızlığı sürecinde kullanıldığı iddiasıyla Flipper Zero ve benzeri cihazlara karşı savaş açtıklarını duyurdu. Türkiye’de de çok fazla kişide bulunan Zero, cihazlar arasındaki radyo iletişimini / bağlantısı yakalamak, analiz etmek ve sinyallerle etkileşim kurmak ya da sinyal üzerinde değişiklik yapmak için kullanılan 200 dolarlık bir açık kaynak donanım ürünü. Birçok farklı amaç için kullanılabilen cihaz, yönetim tarafından iddia edildiği kadarıyla Kanada’da çok sayıda otomobil hırsızlığına da aracılık etmiş. Kanada İnovasyon, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Ajansı bu konuda yaptığı açıklamada, Flipper Zero gibi anahtarsız giriş için kullanılan sistemlerin sinyallerini kopyalayarak araç hırsızlığına aracılık eden cihazların yasaklanması için tüm yolları takip edeceklerini ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaparak bu cihazların Kanada pazarından kaldırılmasını sağlayacaklarını söylemişti. Bu konuda bir yetkili ise, “Hırsızlıkta kullanılan Zero gibi normal tüketiciye yönelik hack cihazlarının ithalatını, satışını ve kullanımını yasaklıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu durum için kısa süre önce burada görebileceğiniz detaylı bir blog yazısı yayınlayan firma, “Kanada hükümeti Flipper Zero’nun yasaklanmasını istiyor çünkü cihazın otomobil çalmak için kullanıldığını iddia ediyor. Bu kesinlikle doğru değil. Lütfen yasak devreye alınmadan önce dilekçeyi imzalayın.” dedi. İmza kampanyasına katılım buradan sağlanabiliyor ancak yönetimin bunun sonucu dinlemesi çok da olası durmuyor. Zero ve benzerleri için düşünülen yasağı savunanlara cevap veren bir kişi, “Teknoloji hakkında bir şeyler biliyor olsaydınız, Flipper ve diğerlerinin temel bazı sensörlerin eklendiği basit ARM işlemcilerden ibaret olduğunu bilirdiniz.” diyor, Flipper Zero ise otomobil hırsızlığında esas olarak kullanılan cihazların hemen aşağıdakiler olduğunu aktarıyor. Otomobil sistemlerindeki, otomobil firmalarının kapatması gereken açıklar ya da kusurlardan dolayı kendilerinin yasaklanmasına anlam veremeyen firma, Flipper Zero kullanılarak gerçekleştirildiği resmi olarak teyit edilmiş herhangi bir otomobil hırsızlığı olmadığını iddia ediyor.

Flipper Zero ve Kanada gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş