Ford Kuga için de referans olacak; S-Max ve Galaxy için hibrit versiyonlar yolda

17 Ocak 2020 21:30

Ford Kuga için de kullanılacak olan hibrit üniteyi Minivanları üzerinden netleştirmeye başlayan resmi kaynaklar, beklenti sınırlarımızı şimdiden çiziyor.

Ürün gamının çevreci karakterini tamamlamak için çalışmalarına devam eden Ford, bunun en ciddi adımın aslında tam elektrikli Mustang Mach E ile gerçekleştirdi. Dünya basınında büyük ilgi gören aracın asfalta iniş sürecinde ise ailenin diğer üyelerinin desteği şart. Markanın resmi kaynaklarından bugün gelen duyuru, Ford S-Max ve Galaxy ile desteğin minivanlar üzerinden de asfaltta olacağını ortaya koyuyor. Teknik özellikleri resmiyet kazanan iki modelin satış süreci içinse önümüzde hatırı sayılı bir süre var. Eğer her şey planlandığı gibi giderse 2021’nin ilk çeyreği, araçların Avrupa pazarı için sunulacağı dönem olarak dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford Kuga, S-Max ve Galaxy 2,5 litrelik motorlarla gelecek

Ford’un 42 milyon euroluk yatırımıyla İspanya’nın Valensiya kentinde konumlandırılan tesisleri, bu iki modele ev sahipliği yapacak. Süreç içerisinde Kuga’nın hibrit versiyonlarının da üretileceği açıklanan bu tesisin, üretim hatlarında da eklemeler yapılarak kapasitesi artırılacak. Hibrit odaklı tüm modellerdeki ünite ise ortak diyebiliriz. Kaputlarının altında Atkinson temelli 2,5 litrelik içten yanmalı makineyi barındıran araçları karşımızda göreceğiz. Ford’un elektrik destekleriyle birlikte bu ünite için hedeflediği rakam ise 200 PS güç ve 210 Nm tork olarak dikkat çekiyor. Saf elektrik sürüş deneyimin de sunacak olan bu reçetenin şimdili menzil değeriniyse bilmiyoruz. İçten yanmalının dışında bir adet elektrik motoru ve lityum-iyon batarya da sistemin temel taşları olacak.

İlgili video

Puma çarpışma testi

Paylaş