Ford, yeni elektrikli SUV modelinden ilk detayları paylaştı

17 Aralık 2022 14:41

Almanya’da düzenlenen etkinlikte ilk mesajları verilen Ford imzalı yeni elektrikli crossover, arazi vurgularıyla öne çıkacak.

2023 ile birlikte elektrik tarafında ciddi bir atılım yapmaya hazırlanan Ford, bu kapsamda ürün gamına tamamen yeni yüzler ekleyerek dönüşüme girecek. Focus ve Fiesta’nın ürün gamından çıkarılmasının ardından Crossover ve SUV tarafına daha fazla yönelme eğiliminde olan Amerikalı üreticinin, 2024 itibarıyla ticari modellerle birlikte dokuz yeni elektriklisini karşımızda göreceğiz. Kısa süre önce özel bir etkinlik kapsamında hedefleri yineleyen marka, tamamen yeni karaktere sahip olan crossover modelinden ilk kez ipuçları paylaştı. Avrupa’da elektrik dönüşümünden sorumlu olan Martin Sander’ın tek karelik pozla paylaştığı model, maceracı çizgilere sahip olacağının mesajlarını veriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford, yeni crossover modelinde maceracı çizgilere yer veriyor

Üretimi Köln’de gerçekleştirilecek modelin tanıtımıyla ilgili sabırsızlandıklarını ifade eden Sander, teknik detaylara ise şimdilik çok fazla girmiş değil. Ford’un geçtiğimiz mart ayında duyurduğu elektrik planlamasında “Medium size crossover” olarak işaret ettiği modelin ufak detaylarında gövde üzerindenki arazi vurguları dikkat çekiyor. Jantlarının da verimlilik odağında özel olarak tasarlandığını gördüğümüz modelin gündüz farları ise “L” formunda olacak. Jeep Avenger’a rakip olmasını beklediğimiz modelin teknik detayları için ise biraz daha beklememiz gerekecek. Bu aracın yanı sıra Otosan tarafından üretilecek Puma EV de aileye dahil olacak. Bu da Opel Mokka Electric ve Peugeot e-2008 gibi modellere alternatif niteliği taşıyacak. Ford cephesi üretimde beklediği hedefleri yakalar ise, 2026 yılı itibarıyla 600.000 adetlik elektrikli araç satışı bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford, yeni dönemdeki planlamasını Model E ve Blue çatısı altında yürütüyor. Elektrikli araçların gelişim süreci için “Model E” adı verilen departman faaliyet yürütürken, bu yeni oluşum araçların altyapı elemanlarının yanında bağlanılabilirlik gibi teknolojik taraftaki yeni çözümleri üzerine de yoğunlaşıyor. “Ford Blue” çatısı altında faaliyet gösterecek ekip ise hibrit ve diğer tüm içten yanmalı motora sahip araçlar odağındaki geliştirmeleri kendi çerçevesinde yürütüyor.

İlgili video

Mustang Mach E

Paylaş