Galaxy Fold hakkında Samsung CEO’sundan önemli açıklama

09 Mayıs 2019 13:45

Samsung’un ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold ekran sorunu sebebiyle piyasaya çıkış tarihi ertelenmişti. Şirket yakın zamanda ön sipariş eden müşterilere istedikleri takdirde siparişlerini iptal edebileceklerini belirtmişti. Samsung Electronics CEO’su DJ Koh, Galaxy Fold’un yakında satışa sunulacağını belirtti.

Samsung’un mobil patronu DJ Koh, Kore Herald’a, şirketin soruna neden olan kusuru incelediğini ve cihazın bugün veya yarının piyasaya sürülmesiyle ilgili bir sonuca ulaşacağını doğruladı. DJ Koh’un yapmış olduğu bu açıklamanın ardından Galaxy Fold’un piyasaya çıkış tarihinin açıklanması bekleniyor. Koh’a şirketin Mayıs ayında ABD’de Galaxy Fold’u satışa sunulmasının mümkün olup olmadığı soruldu. Gerçek bir tarih vermekten kaçınan Koh, “Çok geç kalmayacağız” dedi. Bu söz telefonun mayıs ayında piyasaya sürülebileceğini akıllara getiriyor.

Galaxy Fold’da 7,3 inç QXGA+ Dinamik AMOLED (4.2:3) (İç ekran) ve 4.6 inç HD+ Super AMOLED (21:9) (Dış / kapak ekran) olmak üzere iki adet ekranı bünyesinde barındırıyor. Snapdragon 855 işlemciden güç alan Galaxy Fold’da 12 GB RAM mevcut. 12 GB’lık RAM sayesinde telefon sekmeler arasındaki geçişler sorunsuz bir performans sunuyor. Dahili hafızası 512 GB olan katlanabilir akıllı telefon Samsung Galaxy Fold, ekrana entegre parmak izi teknolojisini bünyesinde barındırıyor. Geleceğin telefonu olarak tanımlayabileceğimiz Galaxy Fold’un arkasında 16 MP F2.2 ultra geniş açı + 12 MP (2PD) F1.5/F2.4 OIS geniş açı + 12 MP F2.4 OIS telefoto olmak üzere üç adet kamera yer alıyor. Galaxy Fold, bir akıllı telefon haricinde bir tablet olarak da kullanabiliyor. Aynı anda üç uygulamayı çalıştırabilen telefon bu sayede kullanıcılara bir dizüstü bilgisayar deneyimi de yaşatabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galaxy Fold satış fiyatı ne kadar?

Yurt dışında yaklaşık 2.000 dolar olan Galaxy Fold’un Türkiye satış fiyatı ise henüz belli değil. Katlanabilir telefon Türkiye’de Yıldız Grisi, Kozmos Siyahı ve Astro Mavisi olarak adlandırılan her biri Galaxy den esinlenen ve parlak bir geleceği temsil eden göz alıcı renkler ile gelecek. LOG ekibi olarak Galaxy Fold’un piyasaya sürülmesini dört gözle bekliyoruz.  Teknoloji dünyası tarafından merakla beklenen telefonun Türkiye fiyatı açıklandığında sizlerle paylaşacağız.

İlgili Video

Galaxy Fold’un tanıtım videosu

Paylaş