Game of Thrones 8. sezon 3. bölüm ile gelen rekor

30 Nisan 2019 17:30

Game of Thrones 8. sezon 3. bölüm televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesini ekranlara taşımanın yanı sıra başka bir rekor daha kırıyor.

Söz konusu rekor olunca Game of Thrones 8. sezon 3. bölüm bu alanda birden fazla başarıya imza atıyor. 82 dakikalık süresi bulunan üçüncü bölüm, televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesini ekranlara taşımıştı. Açılışı ve kısa diyalog sahnelerini bir kenara bırakırsak, bölümün büyük çoğunluğu savaştan oluşuyordu. Finalde ise izleyicilerin beklemediği bir sona imza atmayı başardı. Ancak bölümün bir diğer başarısı televizyon tarihinin en çok “tweet’lenen” dizisi olması. Bölüm sonrası yaşanan heyecan verici finalle beraber dizi hakkında dün 7,8 milyon tweet atıldı. Spoilerlardan kaçmanın giderek zorlaştığı günümüzde bu 7,8 milyon tweet de diziye rekoru getirdi. Söz konusu rekorun sadece senaryolu yapımlar için olduğunu da belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İkinci sırada da Game of Thrones var

Sıralamada ikinci sırada ise 14 Nisan’da yayınlanna 8. sezon 1. bölüm bulunuyor. 2019’un başından beri dizi Twitter’a adeta hükmediyor. Bu yılın başından günümüze kadar olan süre içinde diziyle ilgili 52 milyondan fazla tweet atıldığı kaydediliyor. Seriye nokta koyacak olan dizinin bu kadar konuşulması ise hayli normal. Çünkü artık Demir Taht’a oturacak son kişiyi de belirlemek üzereyiz. Taht oyunlarında finale geldiğimiz şu günlerde dizi 3 bölüm daha yayınlayacak. Daha sonra Westeros’un bu zaman dilimine veda edeceğiz.

HBO ise dizinin popülerliğini çabuk terk etmeyecek bunu belirtelim. 2020-2021 gibi yayınlanması beklenen yeni dizinin geçmişte geçeceği yapılan açıklamalar arasında. Naomi Watts’ın başrolü üstlendiği dizinin mevcut zaman diliminden 5.000-10.000 yıl öncesini anlatması bekleniyor. Ancak diziyle ilgili tüm detaylar ne yazık ki hala belirsizliğini koruyor. Yeni diziyle ilgili en büyük korku ise mevcut dizinin ulaştığı nokta. Her bir bölümüyle interneti neredeyse bir hafta meşgul eden diziden sonra aynı evrende farklı zaman diliminde geçecek olan yeni yapım ne yazık ki sık sık orijinal diziyle karşılaştırılacaktır. Hayranların yeni diziye benzer bir tepki verip vermeyeceğini ise zaman gösterecek.

İlginizi çekebilir

8. sezon 4. bölüm tanıtımı

Paylaş