Game of Thrones finalinde Jon Snow’a ne oldu?

21 Mayıs 2019 14:15

Game of Thrones finalinin ekrana gelmesiyle birlikte Westeros’taki tüm karakterlerin kaderi de belli oldu. Peki tüm yaşananların ardından Jon Snow ‘a tam olarak ne oldu?


UYARI!
Devam etmeden önce uyaralım; haberimizin bundan sonraki kısmı dizinin Game of Thrones 8. sezon 6. bölüm içeriğine dair spoiler içermektedir. Okuyacağınız gerçekler izleme keyfinizi kaçırabilir.


Westeros’un kaderinde önemli bir rol oynamasını beklediğimiz Jon Snow bu beklentileri farklı şekilde karşıladı diyebiliriz. Son ana kadar Daenerys Targaryen’e bağlılığını sürdüren Jon Snow, King’s Landing’de yaşananları görmezden gelemedi. Hiç istememesine rağmen Tyrion Lannister’ın da verdiği destekle birlikte Westeros’un yeni kraliçesi olmaya hazırlanan Daenerys Targaryen’i öldürdü ve bu büyük suçun ardından hapsedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Game of Thrones finalinde Jon Snow’un cezası

Kral veya kraliçesi olmadan kaosa sürüklenen Westeros’un hayatta kalan lord ve leydileri bu sorunu çözmek için bir araya geldi. Yeni kral olarak seçilecek ismin Jon Snow’un cezasına karar vermesi herkes tarafından kabul edildi. Kral olarak seçilen Bran Stark, Daenerys Targaryen yandaşlarının istediğini de Stark ailesinin taleplerini de yerine getirmedi. Yani idam edilmesi veya serbest bırakılması söz konusu olmadı. Onun yerine Jon Snow’u artık anlamsız hale gelen Gece Nöbeti’ne gönderme kararı aldı. Böylece Jon Snow bir anlamda başladığı yere geri dönmüş oldu. Bir anlamda istediğine de kavuştu diyebiliriz. Böylece Westeros’u yönetme sorumluluğu olmadan özgür olabilecek.

İlginizi çekebilir

8. sezon 7. bölüm olarak yayınlanacak belgeselin fragmanı

Paylaş