Gelin, dikkat çekmeyi başaran Disney imzalı “Holo Tile” teknolojisi ile tanışın [Video]

21 Ocak 2024 13:45

Dikkat çekmeyi başaran Disney imzalı “Holo Tile” teknolojisi bir YouTube videosu kapsamında görücüye çıkarıldı.

“Holo Tile” teknolojisini uzun yıllardır Disney kapsamında ARGE çalışmaları yapan tecrübeli isim Lanny Smoot tanıttı. Sayfadaki videonun 3. dakikasından sonra görebileceğiniz bu özel zemin teknolojisi, üzerine çıkan kişi ya da kişilerin sabit konumda hareket etmesine imkan tanıyor. Özellikle sanal gerçeklik deneyimleri için tasarlanan bu zemin, iki kişinin aynı anda ve yan yana kullanabilmesine izin veriyor olmasıyla fark yaratıyor. Çok sayıda tek tek kontrol edilebilen (Hatta burada uzaktan el hareketleriyle kontrol dahi mümkün) hareketli parçanın bir araya getirildiği “Holo Tile” teknolojisi, kişiler yanında farklı objeleri / eşyaları hareket ettirmek için de kullanılabiliyor. Henüz şirketin tam olarak nerede veya nasıl kullanacağına karar vermediği teknoloji, sadece eğlence ya da oyun sektörü değil, endüstriyel üretim hatları için de oldukça kullanışlı görünüyor. Bazı benzerleri bulunan ancak çift insanlı kullanım konusunda en iyi çözüm olduğu aktarılan teknoloji üzerindeki çalışmaların, aktif olarak devam edeceği aktarılıyor.

Disney Imagineering araştırmacıları karşımıza bundan önce şirin bir robot çıkarmıştı. ABD’de düzenlenen Uluslararası Akıllı Robotlar ve Sistemler Konferansı kapsamında tanıtılan isimsiz bu robot, bir konsept konumunda yer alıyor. Daha önce çok sayıda farklı robot ile karşımıza çıkan Disney, bu alana önem veriyor ve yeni seçeneğiyle şirin bir seçenek gösteriyor. Gövdesi büyük oranda üç boyutlu yazıcılar kullanılarak üretilen bu tanıtım videosunu sayfada izleyebileceğiniz robot, iki bacak üzerinde yavaş da olsa güzel şekilde hareket edebiliyor ve dengesini çok iyi şekilde kurabiliyor. Gözleri bulunan ve anten formundaki kulaklarını hareket ettirebiliyor olmasıyla gülümseten robot, sadece normal zeminlerde değil, engebeli arazi zeminlerinde de rahatlıkla yol alabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kafasında bir ışık dahi taşıyan minik robot, yapılan açıklamaya göre araştırmacı bilim insanı Moritz Bächer liderliğinde Zürih’teki Disney Research araştırmacıları tarafından bir yıldan az sürede geliştirilmiş. Disney araştırma bilimcisi Morgan Pope ise robot hakkında yaptığı açıklamada, “Çoğu robot bilimci iki ayaklı robotlarının güvenilir bir şekilde yürümesini sağlamaya odaklanıyor. Disney’de bu yeterli olmuyor çünkü robotlarımızın ihtiyaç duyduğumuz duyguları aktarabilmeleri için kasılmaları, zıplamaları, sinsice yürümeleri, kısa adımlarla yavaş yavaş gitmeleri ya da kıvrılmaları gerekiyor.” diyor. Bu robotu Disney dünyasındaki karakterleri eğlence merkezlerine fiziksel olarak getirmek adına bir temel olarak kullanacak şirket, robotik sistemlere olan yatırımlarını sürdürüyor.

 

Disney teknolojileri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş