Gelin, Xiaomi test otomobilini şehir içinde otonom sürüşte izleyin [Video]

12 Ağustos 2022 09:16

Dev teknoloji firması Xiaomi, uzun zamandır bir elektrikli otomobil geliştiriyor ve bu elektrikli otomobilde otonom sürüş istiyor.

Üç hafta önce “Xiaomi Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun‘un ilk elektrikli otomobil modelleri ile prototip gösterimi ağustos ayında yapmaya hazırlanıyor” haberi ses getirmişti. Bu gösterimin normalde dün yapılması bekleniyordu ancak maalesef öyle olmadı. Xiaomi CEO’su Lei Jun, dün birçok duyuru yaptı ancak bunlar arasında bir otomobil gösterimi yoktu. Ancak Lei Jun yine de otomobil tarafında dokunmadan geçmedi ve karşımıza Xiaomi Pilot Test otomobili kapsamında yayınlanan yukarıdaki videoyu çıkardı. Bu direkt olarak yukarıda izleyebileceğiniz videoda, firmanın test aracının şehir içerisindeki otonom yani sürücüsüz sürüş performansı gözler önüne seriyor.

Otonom sürüş temelinde 500’den fazla çalışana sahip olan ve yaptığı büyük yatırımlar ile 2024 özelinde bu tarafın lideri olmayı hedefleyen şirket, yayınladığı videoda “Pilot” teknolojisinin çevreyi nasıl gördüğünü de güzel şekilde görselleştiriyor. U-Dönüşü gibi manevraları sorunsuz olarak yerine getirebilen teknoloji, yoldaki engelleri algılayarak etrafından dolaşabiliyor ve çok geniş bir alan içerisinde görebildiği tüm yayalara saygılı davranıyor.

İlk otomobilin araştırma ve geliştirme sürecinde 1.000’den fazla çalışana sahip olan Xiaomi, daha önce çıkan bilgilere göre gelecek için tam dört farklı otomobil planlıyor. Bu araçların 22 bin dolar ile 44 bin dolar arasında satılacağı ve A ile B segmentlerinde olacağı belirtiliyor. Otomobil projesinin direkt olarak başında yer alan Lei Jun, geçtiğimiz ay yeni şirketin 300’den fazla çalışana sahip olduğunu açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dev teknoloji firması elektrikli otomobil konusunda önemli avantajlara sahip olduğuna inanıyor. Bunu Lei Jun geçtiğimiz yıl paylaştığı şu maddeler ile açıklamıştı:

1. Akıllı elektrikli araçlar geleneksel otomotiv sektörünün iş modelini kökten değiştirdi ve Xiaomi, donanım tabanlı internet hizmeti iş modeli hakkında ayrıntılı bilgiye sahip.
2. Xiaomi, yazılım ve donanım entegrasyonunda en kapsamlı deneyime ve internet sektöründeki en derin üretim teknik bilgisine sahip.
3. Xiaomi’nin ürün çeşitliliği, ürün ölçeği ve kullanıcı sayısı açısından en kapsamlı akıllı ekosisteme sahip.
4. Xiaomi, akıllı elektrikli araçlara uygulanabilecek çok sayıda temel teknolojiye sahip.
5. Xiaomi, dünya çapındaki Mi fanlarının güven ve desteğiyle güçlü bir markaya ve güçlü bir kullanıcı tabanına sahip.
6. Xiaomi’nin bu alana güvenle yatırım yapmasına olanak tanıyan bol miktarda nakit kaynağına sahip.

Lei Jun otomobil projesi için, “Bu, hayatımın son büyük girişimcilik projesi olacak. Tüm kişisel itibarımı ortaya koymaya ve akıllı elektrikli aracımız için gereken tüm mücadeleyi vermeye hazırım. Xiaomi elektrikli aracının başarıya ulaşması için tüm mücadele boyunca ekibimin başında olmaya kararlıyım” diyor.

Xiaomi otomobil planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Tam 2 bin beygirlik Ford Pro Electric SuperVan

Paylaş