Gerçek oldu; Apple’dan gelecek iPhone’lar için büyük satın alma

26 Temmuz 2019 09:19

Apple, gelecek iPhone modelleri için beklenen satın alma hamlesini gerçekleştirdi. Intel modem birimi teknoloji devine geçti.

Apple, biliyorsunuz uzun süredir kendi modem birimini geliştiriyor. Bu konuda çok erken aşamada bulunduğu belirtilen firma, sık sık gündeme gelen bir konuyu gerçeğe dönüştürdü. Teknoloji devi, Intel’in akıllı telefon için modem üreten biriminin büyük bölümünü 1 milyar dolara satın aldı. Bu hamle sonucunda 2.200 Intel çalışanı ve diğer bölüme bağlı varlıklar Apple’a geçmiş durumda. Firma geçtiğimiz aylarda hatırlarsınız süreci hızlandırmak adına Intel 5G modem çalışmalarının en önemli isimlerinden Umashankar Thyagarajan‘ı da bünyesine katmıştı. Bunun üstüne gelen bu büyük satın alma hamlesi, firmanın geleceği için oldukça kilit görünüyor. Konuda Qualcomm ya da Huawei ile çalışmak yerine A serisi işlemcileri gibi kendi modemlerini kullanacak firma, özellikle 5G döneminde dışa bağımlılığı bitirecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, iPhone modelleri için tam bağımsızlığa gidiyor

Firma kendi işlemci ve grafik birimlerini yanında artın kendi modemlerini de geliştirecek. Modem tarafında da bağımsız olunması, gelecek iPhone modelleri için gerçekten önemli görünüyor. Bu tarz özel tasarımlar, firmalara daha optimize ve performanslı cihazlar tasarlamasına yardımcı oluyor. Ayrıca tasarım sürecinin başkalarına yaptırılmaması, cihazların güvenliğini de artırıyor. Ancak Apple’ın ilk modemleri ancak 2021 iPhone’larda kullanabileceği tahmin ediliyor. Intel’in 5G modem konusunda çok iyi durumda olmadığı biliniyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni donanımları

Paylaş