Gmail için Gemini destekli bir “e-posta özetleme” sistemi geliyor

07 Nisan 2024 12:33

Android tarafındaki Gmail için “Gemini” destekli bir e-posta özetleme sistemi geliyor. Bu birçok durumda ciddi zaman kazandırabilir.

Aktif olarak geliştirilen bu özellik, Google’ın “Gemini LLM” yani büyük dil modellerinden birisinden güç alacak ve gelen e-posta’larınızı analiz ederek sizin için saniyeler içerisinde özetleyebilecek. Bunun için e-posta’ların üstüne, “Bu e-posta’yı özetle” yazan bir buton konumlandıracak Google, bu sayede kişilere zaman zaman oldukça zaman kazandırabilecek. Henüz ne zaman çıkacağı bilinmeyen özellik, önümüzdeki aylarda sadece Android değil iOS için de sunulacaktır. Popüler e-posta uygulaması için bundan önce iOS sonrasında web için bir adım atılmıştı. iOS için Gmail uygulamasında bir süredir “E-posta listesinden çık” seçeneği bulunuyor. Bu seçenek son güncelleme ile direkt olarak açılan e-postanın alıcı adının sağ tarafına eklenmiş, bu sayede kullanıcılar rahatsız oldukları ya da artık gelmesini istemedikleri e-postalardan daha kolay şekilde kurtulabilir hale gelmişti. İşte bu konuda bu sefer web tarafında bir adım atıldı. Gmail’in web sürümünde artık e-postaların üzerine gelindiğinde bir “abonelikten çık” seçeneği gösteriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu sayede kişiler istemedikleri e-postalardan, e-postanın içine girmeden daha hızlı şekilde kurtulabiliyor. Web sürümü için bundan önce de bir adım atılmıştı. Yapılan güncelleme ile beraber artık kullanıcılar el hareketleri veya insan içeren emojilerin cilt tonu veya cinsiyet tercihi direkt olarak seçim aşamasında ayarlayabiliyor. Daha önce buna izin vermeyen firma, güncelleme ile süreci olması gerektiği gibi doğru hale getiriyor, altyapının yakında eksiksiz olarak herkese açılması bekleniyor.

Google ve Gmail adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş