İsrail ordusu ile yapılan anlaşmayı protesto eden daha fazla Google çalışanı kovuldu

23 Nisan 2024 08:45

Geçtiğimiz hafta İsrail ordusu ile yapılan sözleşmeyi protesto eden 28 farklı Google çalışanı kovulmuş. Ancak firma burada durmamış.

Eğer kaçırdıysanız geçtiğimiz hafta çok sayıda Google çalışanı şirketin İsrail hükümetiyle yaptığı 1,2 milyar dolarlık Project Nimbus bulut anlaşmasını protesto etmek için New York ve Sunnyvale ofislerini kapattı. Ellerindeki pankartlar ile ofislerde oturma eylemi gerçekleştiren çalışanlar, yapılan o sözleşmenin iptal edilmesini ve İsrail ordusuna yardımın kesilmesini istedi. Daha sonra bu protestoya katılan dokuz Google çalışanı, ofis alanlarını tüm uyarılara rağmen işgal etmeye devam ettiği ve diğer kişilere engel olduğu için polis tarafından tutuklandı. Bu bahsi geçen dokuz kişinin Google Cloud CEO’su Thomas Kurian’ın kişisel ofisinde tam 10 saat boyunca oturduğu aktarıldı, tutuklanma anı ise aşağıdaki videoda gözler önüne serildi. Bunların üstüne öğrendiğimiz kadarıylaysa eylemlere katılan 28 kişi tespit edildi ve onların işine hızlı şekilde son verildi. Şimdi ise eylem nedeniyle toplam işten çıkarmanın tam 50’yi geçtiği söylendi. İşten çıkarmalar hakkında şirket içinde bir açıklama yapan Google’ın küresel güvenlikten sorumlu başkanı Chris Rackow, “Bu tür davranışların işyerimizde yeri yoktur ve buna müsamaha göstermeyeceğiz” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google bu konuda geçtiğimiz aylarda da gündeme gelmişti. Şirket, Filistin işgaliyle ve aynı zamanda İran’la meşgul olan İsrail ordusu için yapılan çalışmaları sayfanın altındaki videoda görebileceğiniz şekilde protesto eden bir çalışanını kovmuştu. Google’ın İsrail tarafındaki yöneticinin yaptığı sunum sırasında ayağa kalkan bir Google Cloud mühendisi, “Soykırıma ya da gözetlemeye güç veren bir teknoloji geliştirmeyi reddediyorum” diye bağırmıştı.

 

Google gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş