Google Bilim Fuarı 2016’da Türkiye’den iki finalist

13 Temmuz 2016 22:00

Bilim, matematik ve mühendislikten yararlanarak dünyayı nasıl daha iyi bir yer haline getirirsiniz? Bu soruyu parlak fikirli gençlere soran Google, 107 ülkeden binlerce cevap aldı. Google Bilim Fuarı 2016 kapsamında Türkiye’den de iki proje finale kalan adaylar arasında yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki parlak beyinleri dünyayı değiştirecek fikirlerini paylaşmaya davet eden Google Bilim Fuarı 2016‘da bölgesel finalistler belli oldu. Aralarında Türkiye’den de iki projenin yer aldığı bölge finalistleri, Toplumsal Etki Ödülü kategorisindeki finalistlerle yarışacak.

Bölgesel finale kalan genç bilim insanları, 28 Eylül’de Mountain View Kaliforniya‘da düzenlenecek ödül törenine katılacak Global Finalistler arasında yer almak için yarışacak.

Türkiye’den finale kalanlardan biri olan Esra’nın fikri, herkesin temiz suya ulaşımı için bir filtreleme çözümü olan “Midye ile Herkese Daha Temiz Su” projesi. İzmir’de yaşayan 15 yaşındaki İlayda ve Ezgi ise ileride gerçekleşmesi muhtemel bir depremde güvenliği artırabilmek için geliştirdikleri “Geri Dönüştürülmüş Kutularla Depreme Hazırlık” projesini hazırladı.

Paylaş