Google Chrome için kişileri çok sevindirecek özellik

18 Aralık 2018 17:00

İnternet devi Google, Chrome ile internet dünyasını daha iyi hale getirmek için çalışıyor. İşte bu süreçte kişileri sevindirecek yeni bir özellik daha geliyor.

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, kullanıcıların canını oldukça sıkan bir sorunu daha ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Biliyorsunuz bazı internet siteleri girdiğiniz sayfadan çıkmanıza izin vermiyor. Siteden çıkmak için geri tuşuna 3 – 4 defa basılması gerekiyor. Hatta bazı siteler geri tuşuna ne kadar basarsanız basın, girdiğiniz  sayfadan çıkmanıza izin vermiyor. Sitede daha fazla kalmanız için yapılan bu can sıkıcı durum, yeni sürümle çözülecek deniyor. Bu siteleri gizli olarak belirleyecek ve ona göre reklam sürecinde cezalar uygulayan tarayıcı, aynı zamanda geri gitmenizin önündeki engelleri de kaldıracak deniyor. Bu da gerçekten çok büyük kolaylık olarak görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google, Chrome 71 ile reklamlara yönelik bir adım daha atıyor

Daha önce gelen duyumlara göre bu özellik bir sonraki ana sürümü Chrome 71 için geliyor. Söylendiği kadarıyla yeni sürüm, kullanıcıları çok rahatsız eden açılır reklamlara sağlam bir darbe vuruyor. Bu doğrultuda 7.1 sürüm, bünyesinde çok fazla açılır reklam bulunan sitelerin reklamlarını tamamen engelliyor. Reklam konusunda çok fazla suistimal olduğunu belirten Google, bünyesinde aşırı oranda açılır reklam yer alan sitelere durumu düzeltmek adına 30 gün süre veriyor. Bu süre içerisinde sorun çözülmezse belirlenen sitedeki tüm reklamların ortadan kaldırılacağı söyleniyor.

İlgili Video

Yandex imzalı ilk akıllı telefon

Paylaş