Google, cümleleri fotoğrafa dönüştüren Imagen teknolojisini gösterdi

24 Mayıs 2022 15:15

ABD merkezli OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ sistemi DALL-E 2 benzeri Google Imagen gündemde ses getirdi.

Yapay zekâ sistemleri birçok şeyi değiştiriyor ve bunlar arasında artık biliyorsunuz sanat / tasarım alanları da yer alıyor. Milyonlarca farklı fotoğraf ile eğitilen bu sistemler, artık bir şeyler tasarlamayı çocuk oyuncağı haline getiriyor. Bunların en son gündem olanlarında birisi DALL-E 2 olmuştu. Üzerinden geçmek adına bu teknoloji sayesinde yazılan basit cümleler ile gerçekçi tasarımlar / çizimler / fotoğraf oluşturabiliyor. Google Imagen da tam olarak bu yapıda karşımıza çıkıyor. Girilen cümlelerden gerçekten çok etkileyici fotoğraflar / tasarımlar oluşturabilen sistem, DALL-E 2 ile benzer seviyede hatta birçok örnekte daha iyi sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak Google karşımıza sadece en iyi örnekleri çıkardığını belirtiyor. Yani süreçte halen ciddi sorunlu çıktılar olabiliyor.

DALL-E 2 gibi yazı ile yaratıcılık arasında bir bağ kuran etkileyici Google Imagen sistemi, henüz herkes tarafından kullanıma açık değil. Bunun arkasında kötüye kullanım ihtimali yer alıyor. DALL-E 2 gibi Imagen’in de herkese açılmadan önce tehlikeli / sahte kullanım senaryolarından arındırılması gerekiyor. Bu konuda büyük çalışmalar yapıldığı aktarılırken, firma yapay zekâ eğitimini özellikle bu alan odaklıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada DALL-E 2’nin ve Google Imagen‘in alanda bir ilke imza atmadığını belirtelim. Bu konuda ekran kartı devi Nvidia da çalışıyor. Firmanın benzer yapıda geliştirdiği GauGAN2 sisteminin tanıtım videosunu direkt olarak burada izleyebilirsiniz.

-Google tarafından gösterilen bazı örnekler gerçekten çok iyi-

Google Imagen yanında bu da ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

Paylaş