Google’dan sosyal ağ Google+ hakkında önemli açıklama

03 Şubat 2019 12:00

İnternet devi Google, biliyorsunuz kendi sosyal ağı Google+’ın fişini çekiyor. İşte bu konuda hesap sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklama var.

Google+, Google’ın Facebook ve Twitter karşısında büyük bir yenilgi aldığı sosyal medya platformu. İşte bu platformu geçtiğimiz yıl içerisinde kapatma kararı alan firma, kişisel taraf için kapatma adımını 2 Nisan 2019 itibariyle atıyor. Bu konuda platformu kullananların aklında soru işareti kalmasını istemeyen internet devi, yayımladığı aşağıdaki açıklama ile süreç hakkında çok önemli bilgiler veriyor;

“Aralık 2018’de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayacak şekilde ürün başarısını sürdürme konusunda karşılaştığımız zorluklar nedeniyle Nisan 2019’da sosyal ağın tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatma kararımızı sizlere duyurmuştuk. Google+’ın bir parçası olduğunuz için size teşekkür etmek, fotoğraflarınızı ve diğer içeriğinizi nasıl indireceğinizi de kapsayan sonraki adımları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2 Nisan’da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm sayfalar kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici hesaplardan silinmeye başlayacak.

Google+’daki fotoğraf ve videolarınız Albüm Arşivinizden ve Google+’daki sayfalarınızdan silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz. Fotoğraflar’da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Tüketici Google+ hesaplarından, Sayfalarından ve Albüm Arşivi’nden içerik silme işlemi birkaç ay sürebilir. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. Örneğin, kullanıcılar kendi hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü üzerinden görmeye devam edebilir ve Google+ tüketici sürümü silinene kadar G Suite kullanıcıları, bazı tüketici hesap içeriklerini görebilir.

4 Şubat’tan itibaren yeni profil, sayfa, topluluk veya etkinlik oluşturamayacaksınız.

Ürünün kullanımdan kaldırılmasıyla ilgili süreç hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve güncellemeleri öğrenmek için eksiksiz SSS sayfasını inceleyin.

Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörüyseniz, topluluk verilerinizi indirip kaydedebilirsiniz. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak.

Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız, önümüzdeki haftalarda bu düğmelerin artık çalışmayacağını hatırlatmak isteriz. Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google’la Oturum Açma düğmesi alabilir.

Google+’ı kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız, bu özelliğin 4 Şubat’ta Blogger’dan, 7 Mart’ta da diğer sitelerden kaldırılacağını hatırlatmak isteriz. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019’dan itibaren silinecek.

G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin olmaya devam edecek. Daha ayrıntılı bilgi için G Suite yöneticinizle iletişime geçin. Yakında yeni bir görünüm ve yeni özellikler eklenecek.

Google+ API’lerini veya Google+ ile Oturum Açma sistemini kullanan bir geliştiriciyseniz, bu değişikliğin sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için burayı tıklayın.

Ekip olarak, platformu böyle özel bir yer haline getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Platformu evleri gibi benimseyen yetenekli sanatçılardan, topluluk oluşturucularından ve fikir liderlerinden oluşan gruba minnettarız. Tutkunuz ve azminiz olmadan bunu başaramazdık.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google+, şirketler için açık kalmaya devam edecek

Daha önce de aktardığımız kadarıyla 2015 yılında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı belirtilen sosyal medya kanalı, genel olarak daha ciddi konulara ve içeriklere hitap ediyor. Bu açıdan gençleri ve eğlence amacını tam olarak yakalayamayan platform, özellikle Türkiye’de neredeyse hiç kullanılmıyor.

İlgili Video

Firmanın büyük ses getiren reklam filmi

Paylaş