Google’dan sürece çağ atlatan AR ilerlemesi

10 Aralık 2019 15:52

İnternet devi Google, AR yani artırılmış gerçeklik konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Firma bu konuda büyük ilerleme katetmiş durumda.

Yıllar önce “Apple ARKit” karşısına çıkarılan Google ARCore, ARKit gibi sadece telefonların mevcut donanımlarını kullanıyor. Bu sayede artırılmış gerçekliği çok daha geniş kitlelere açan sistem, yapılan iyileştirmeler ile “gerçeklik konusunda” devasa bir adım atıyor. ARCore altyapısı artık “özel donanımlar” kullanmadan çevredeki objelerin mesafesini hassas şekilde algılıyor ve sanal objelerin onların arkasına koyabiliyor. Bu yeni sistem aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz üzere “gerçeklik” konusunda büyük bir fark yaratıyor. Aşağıdaki kedi bu sistem sayesinde gerçekten koltuğun arkasında duruyor gibi görünüyor. Bu sistem alışveriş tarafında da görev yapıyor. Bu sayede örneğin bir sehpayı satın almadan önce bulunduğunuz ortamda daha önce hiç görmediğiniz şekilde görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde oyunlar da çevrenizdeki objelerle detaylı şekilde etkileşime girebilir hale geliyor. Geliştiricilere açık olan ve web’de de çalışan bu altyapı, AR sürecine gerçek anlamda çağ atlatıyor ve gelecek için ciddi şekilde heyecanlandırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google, ARCore ile geleceği kuruyor

Biliyorsunuz AR tarafına son dönemde büyük yatırımlar yapılıyor. Sanal ile gerçeği bir araya getiren teknoloji, Apple’ın da ilgi odağı konusunda. Firma aktif olarak bir AR gözlük geliştiriyor. Kısa süre detaylarını yukarıda okuyabileceğiniz modeli ile OPPO da alana adım atmış durumda.

İlginizi Çekebilir

OPPO Reno3 Pro 5G modeli iddialı geliyor

Paylaş