Google, Gemini uzantılarını Türkiye’de de aktif etti

02 Mayıs 2024 15:19

Google, Gemini uzantılarını Türkiye’de de aktif etti. Bu adım sayesinde üretken yapay zekadan daha fazla yararlanılabiliyor.

Bu konuda firmadan yapılan resmi açıklamada şunlar aktarıldı: “Artık YouTube, Haritalar, Uçuş Arama ve Oteller gibi Google uygulama ve hizmetlerinden Arapça, Almanca, Hintçe, İspanyolca ve diğerleri de dahil olmak üzere Gemini’ın kullanıma sunulduğu 40’tan fazla yeni dilde anlık bilgilere erişebilirsiniz. Gmail, Dokümanlar ve Drive Uzantıları ile kişisel içeriklerinizi bile kolayca bulabilir, özetleyebilir ve yanıt alabilirsiniz. Uzantıları nasıl kullanacağınıza karar verirken gizlilik ayarlarınızın kontrolü sizdedir. Gemini’ı herkes için geliştirmeye kararlıyız. Bu doğrultuda, mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlarken önemli özellikleri de yeni dillerde eklemeye devam edeceğiz.Uzantılar için buradaki özel sayfayı hazırlayan Google, orada ise şunları söyledi: “Artık onlarca sekme açmanıza gerek yok. Tek bir sohbet yeterli. Gemini, fikirlerinizi daha kolay ve hızlı bir şekilde hayata geçirebilmeniz için artık Haritalar, YouTube, Uçuş Arama ve Oteller’den başlamak üzere yeni kaynaklardaki bilgilere erişebilir. E-posta, doküman ve PDF’lerinizi bulun, özetleyin ve bunlarla ilgili hızlı yanıtlar alın. Örnek istem: “Efes Antik Kenti gezisi için Erkan e-postasında hangi tarihleri önermişti?” Gemini en doğru yanıtı vermek için konumunuz gibi bilgileri paylaşır ancak Gemini’ın hangi uzantıları kullanacağı sizin kontrolünüzdedir. Sohbetleriniz nasıl gelişirse gelişsin Gemini size yanıt vermek için bir veya daha fazla uzantıyı otomatik olarak seçebilir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olmaya devam eden Chrome üstündeki Gemini erişimi çok daha hızlı hale getirilmişti. Artık kişiler Chrome’un adres çubuğunda “@Gemini” komutunu kullanarak Gemini temelinde hızlı arama yapabiliyor. Bu arama sistemindeki cevaplar direkt olarak Gemini’ın web sürümünde gösteriliyor, bu altyapıyı ufak görünmesine rağmen faydalı olduğundan güzel karşılanıyor. Bu arada bugün Gemini mobil uygulamasının daha fazla dil desteği kazandığını ve daha fazla ülkede kullanıma açıldığını da belirtelim. Uygulama için destek verilen tüm ülkeler direkt olarak burada görülebiliyor.

Google Gemini gelişmeleri bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş