Google içinde doğan yeni programlama dili “Carbon” duyuruldu

20 Temmuz 2022 09:45

İnternet devi Google, birçok farklı alanda çalışmalar yapıyor. Bu sefer firma içerisinde doğan yeni programlama dili “Carbon” ses getirdi.

Kısa süre önce Cpp North etkinliği kapsamında duyurulan şimdilik deneysel aşamada bulunan yeni programlama dili Carbon, aktarıldığı kadarıyla C++ programlama dilinin halefi olarak görülüyor. Direkt olarak buradan deneme amaçlı kodları elde edilebilen yeni dil, Google’dan Chandler Carruth tarafından açıklamaya göre C++ ile uyumlu olarak çalışabiliyor ve yazılımcılara performansı odak noktaya alan gelişmiş yazılımlar üretme şansı tanıyor. C++’tan Carbon’a geçişi oldukça kolay hale getirdiği aktarılan Google ekibi, yine C++’ın halefi olarak görülen Rust programlama diline oranla geçiş konusunda daha yazılımcı dostu bir temel sunuyor. C++’tan Rust’a geçmenin zor, Carbon’a geçmenin ise kolay olduğunu aktaran Carruth, Carbon’u bağımsız ve yazılımcı destekli bir proje olarak büyütmek istiyor. Bu açıdan proje şu an direkt olarak Google’ın kendisi tarafından öne çıkarılmıyor. Carbon hakkında daha fazla bilgi ise buradaki Twitter paylaşımlarında yer alıyor.

Google bundan önce küresel enflasyon ve diğer bazı ekonomik parametrelerin aşağıya doğru dönmesi nedeniyle yıl sonuna kadar iş alımları azaltacağını açıklaması ile gündeme gelmişti. Daha sonra benzer bir bilgi Apple tarafından da geldi. Buna göre şirket önümüzdeki yıl için planlanan işe alımları azaltmayı planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma aynı zamanda yine yeni yıldaki belirli harcamaları kısma konusunda da planlar gerçekleştiriyor. Maddi olarak dünyanın en iyi durumdaki teknoloji şirketi olmasına rağmen küresel ekonomik durumlardan Apple da oldukça korkuyor.

Google Carbon yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş