Google’ın uygulama mezarlığı büyüyor; fişi çekilen yeni servis duyuruldu

29 Ağustos 2019 14:00

Sayısız servisi kullanıma sunan daha sonra da onları kapatan Google, bir başka servisinin daha fişini çekmeye hazırlanıyor.

Google hayatın pek çok alanında kullanıcılara yeni çözümler sunuyor. Uygulamalardan tarayıcı tabanlı servislere kadar uzanan listede Google’ın çözemeyeceği sorun yok diyebiliriz. Ancak bunca özellikle beraber firma bu uygulama ve servisleri kapama konusunda da hayli aktif. Ağustos ayının başında hayli işlevsel ve başarılı seyahat uygulaması Trips‘in fişini çeken internet devi şimdi de bir başka servisi Hire‘ın kapılarını kapatacağını duyurdu. Hire, G Suite araçlarından biri olarak öne çıkıyor. Küçük ve orta çaplı işletmelerin çalışan “avı” için kullandığı bu servis 1 Eylül 2020 itibarıyla Google’ın hayli geniş uygulama mezarlığındaki yerini alıyor. Firma o tarihe kadar uygulamaya yeni bir özellik eklemeyeceğini, kullanıcıların da anlaşması bitene kadar ya da 1 Eylül 2020’ye kadar servisi kullanabileceğini belirtiyor. Ayrıca bir sonraki faturadan sonra Hire için ücret kesilmeyeceği de müjdelendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google tarafından “öldürülenler”

İnternet devi için ise bu kapatmalar son dönemde giderek hızlanıyormuş izlenimi yaratıyor. Yakın zamanda Gmail’in ardından çıkardığı ve kısa sürede hatırı sayılır kullanıcının beğenisini kazanan Inbox, ardından seyahat severlerin kullandığı Trips derken önümüzde Hire dışında kapatılacak başka servisler de bulunuyor. Onlardan biri Hangouts. Aralık 2020’de fişi çekilecek olan Hangouts da mezarlıktaki yerini alacak. Google’ın bu “uygulama ve servis kapatma” konusundaki istikrarı sonrası bunu takip edebileceğiniz özel bir internet sitesi dahi açılmış durumda. Killed by Google sitesi üzerinden internet devinin hangi servisi ne zaman kapattığı ya da kapatacağına erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu dijital mezarlığa buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Android Q için yapılan logo değişimi

Paylaş