Google’ın yeni reklamı hem Windows’la hem de Apple’la dalga geçiyor [İzle]

31 Temmuz 2018 11:00

Söz konusu rakipleri merkezine oturan reklamlara gelince Google da bu konuda kendini geri tutmuyor. Yeni Chromebook reklamının hedefi hem Windows hem de macOS oluyor.

Google‘ın dizüstü bilgisayar ailesi Chromebook, pazardaki varlığını hatırlatacak yepyeni bir reklam yayınladı. Yurt dışında özellikle bütçe dostu modellerle öğrencileri hedefine oturtan Chromebook ailesi ise Chrome OS işletim sistemine sahip. Teknoloji devinin yayınladığı reklam da aslında işletim sisteminin ne kadar güvenilir olduğunu anlatma amacını taşıyor. Windows ve macOS’un hata mesajlarını ortaya seren reklam “Güvenilir bir bilgisayarınız olsun istemez misiniz?” sloganını temeline oturtuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Chrome OS’la hatalara son”

Tüm o hata mesajları, virüs uyarıları, mavi ekranlar ve hemen her kullanıcının en az bir kez yaşadığı o sorunları bir dakikalık reklamda arka arkaya dizen teknoloji devi, Chrome OS’nin sadeliği ve güvenilirliğini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Tabii bu bu reklamın şimdi çıkmasının da bir sebebi var. Yazının başında da belirttiğimiz gibi, teknoloji devi bu ailesiyle daha çok öğrencileri hedef alıyor. Yeni eğitim öğretim sezonu başlamadan önce çıkarılan reklam da öğrencilerin dikkatini çekme amaçlı yapılmış. Microsoft’un aynı amaçla bu hafta satışa çıkaracağı Surface Go modeli ve Apple’ın MacBook’larla verdiği Beats kulaklıklı kampanyaları öncesi, teknoloji devi kendi ürünlerini hatırlatmak istemiş olmalı. Amerika pazarında eğitim alanında liderliğini korumak isteyen firmanın reklamı buna yetecek mi zaman gösterecek.

Paylaş