Google, kaza algılama ve yardım sistemini tüm Android telefonlara açabilir

29 Haziran 2022 09:25

İnternet devi Google, trafik kazalarında hayat kurtarabilecek kaza algılama sistemini Pixel’lerin dışına genişletecek gibi görünüyor.

Uzun süre önce Personal Safety isimli bir Android uygulaması geliştiren Google, bunun tam anlamıyla hayat kurtarmaya odaklanmıştı. Bu uygulamanın en önemli özelliklerinden birisi ise Pixel’lere özel bırakılan otomatik trafik kazası algılama sistemi olmuştu. İşte bu özelliğin önümüzdeki dönemde Pixel dışındaki tüm Android telefonlara açılabileceği iddia ediliyor. Bu henüz yüzde 100 kesin değil ancak buna işaret eden somut kanıtlar bulunmuş durumda. Çok faydalı özellik kaza belirleme özelinde telefonların donanım altyapısından yararlanıyor. Biliyorsunuz Android telefonlar her geçen gün daha gelişmiş sensörler ile satışa çıkıyor. Uygulama, bu sensör verilerine, mikrofon üzerinden ortam dinlemesine ve GPS verilerine bakarak kazaları tespit edebiliyor.

Özellikle hassas ivmeölçer ile ufak darbelerin bile algılanabileceği söylenirken, kaza belirlendiği zaman uygulama açılıyor ve size iyi olup olmadığınızı soruyor. Burada iyiyim derseniz her şey normale dönüyor. Ancak eğer uygulamaya iyiyim demezseniz bir süre sonra otomatik olarak sağlık ekiplerini arıyor ve potansiyel olarak hayatınızı kurtarabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Burada konumuz dahil birçok konuda bilgi karşı tarafa aktarılabiliyor. Uygulama üstünde kaza anında sağlık ekiplerini hızlıca arama özelliği de bulunuyor. Bu da gerçekten çok önemli çünkü bazı kafa darbeleri bazı basit bilgileri dahi anlık olarak unutturabiliyor.

Google ve Android odaklı kaza algılama sistemi yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş