Google, kripto parayla ödeme konusunda Coinbase ile ortaklık kurdu

11 Ekim 2022 21:24

İnternet devi Google, kripto para dünyasında ses getiren bir ortaklığa imza attı. Firma bu ortaklığı direkt olarak Coinbase ile kurdu.

Google, yapılan paylaşıma göre kripto para birimi değişim platformu Coinbase ile kurulan ortaklık üzerinden 2023 yılında müşterilerinin kripto para ile ödeme yapmasına imkân tanıyacak. Bu süreç firmanın ticari bulut sistemlerini ve bu sistemleri kullanan müşterileri kapsayacak. Bu ödeme sürecinde spesifik olarak Coinbase Commerce aracını (Bitcoin, Ethereum, USD Coin, Tether USD, Dogecoin, Shiba Inu ve fazlasına destek veriyor) kullanacağı aktarılan internet devi, süreçte kripto ticari odaklı oluşturulan Coinbase Prime’ı da kullanacak.

Bu ortaklık kapsamında Coinbase temelde Google’ın bir müşterisi halini de alacak. Çünkü firma artık sunucu ihtiyaçlarını Amazon Web Services değil direkt olarak Google’ın “Cloud” yani bulut altyapısı üzerinden karşılayacak. Bu atılımın arkasında esas olarak hızla yaklaşan Web3 geleceğinin olduğu aktarılıyor.

Bilmeyenler için Web 3.0, internetin merkezi olmayan ve blok zincirlerine dayalı “gelecek sürümü” için ortaya atılan bir fikir. İçinde bulunduğumuz Web 2.0’dan farklı olarak Web 3.0’da interneti kontrol eden az sayıda şirket olmayacak, yapılabilirse blok zinciri temelinde merkezi olmayan bir yapı kurulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Web3’e şu an herkes çok sıcak bakmıyor. Örneğin Elon Musk, Web3 fikrini / planını bir “gerçek bir projeden çok pazarlama” olarak gördüğünü belirtiyor ve bunu tam olarak anlamadığını aktarıyor. Servetini temelde internet üzerinden kazanan Musk, bu konuda şunu da eklemeyi unutmuyor: “Belki de bu yeni teknolojileri anlamayacak kadar yaşlıyım.” Google ise yeni nesil internet teknolojileri söz konusu olduğu zaman geleceği gören bir firma ve Coinbase üzerinden gelecek için önemli bir adım atmış durumda.

Google ve Coinbase ortaklığı yanında bu da ilginizi çekebilir: DJI imzalı yeni drone modeli

Paylaş