Google kurucusunun desteklediği Kitty Hawk için yolun sonu geldi

22 Eylül 2022 09:28

İnternet devi Google kurucularından Larry Page tarafından desteklenen Kitty Hawk şirketi için yolun sonuna gelindi.

Kaçıranlar için Kitty Hawk geçtiğimiz yıllarda karşımıza Cora ve Flyer sonrasında hazırladığı üçüncü elektrikli uçak modeli Heaviside ile çıkmıştı. Google kurucularından Larry Page’in ve aynı zamanda Boeing‘in büyük desteğini alan firma, bu yeni aracı Heaviside ile çok iddialı görünüyordu. Firma Heaviside ile şirket içerisinde bir yeniden yapılanmaya da gitmişti. Yeni model gelince yukarıda görebileceğiniz tek kişilik elektrikli hava aracı Flyer için geliştirme çalışmaları durmuştu. Firma o zaman 70 kişilik Flyer takımının büyük bölümünü dağıttı, bazılarını ise Heaviside projesine geçirdi.

Bunun üstüne firma çok fazla gündeme gelmedi. Kapalı kapılar ardından çalışmalar sürdü ancak burada istenilen ilerleme kesinlikle elde edilememiş gibi görünüyor. Çünkü bugün 2017’den bu yana zaman zaman gündeme gelen firmanın kapatılacağı duyuruldu. Kaynaklara göre firma Heaviside üzerindeki çalışmaları da bir süre önce tamamen durdurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli kişisel hava aracı pazarından Kitty Hawk eksildi ancak bu alanın tamamen bittiği anlamına gelmiyor. Şu an çok sayıda firma havacılığı gündelik hayatın bir parçası haline getirmek adına tek ya da iki kişilik, dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen elektrikli hava araçları geliştiriyor. Biliyorsunuz buna ek olarak yine dikey iniş kalkış kapasiteli ve elektrikli uçan taksi modelleri için de büyük çalışmalar yapılıyor.

Google kurucusunun desteklediği Kitty Hawk için iptal kararı alınması yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş