Google One AI Premium özelinde “Gemini” macerası başladı

21 Şubat 2024 20:04

Bir süredir geleceği biliniyordu, bugün resmi adım atıldı. Bu bağlamanda Google One AI Premium özelinde “Gemini” macerası başladı.

Google One AI Premium (Türkiye’de aylık 720 TL) abonelerinin Gmail, Docs, Slides, Sheets ve Meet için beklediği Gemini güncellemesi bugün itibarıyla yapıldı. Kişiler bu sayede bahsi geçen servislerde Gemini’ın faydalarından yararlanabilecek (Şimdilik 150’den fazla ülkedeki İngilizce dil kullanan kişilere sunuluyor). Bu konuda Google’ın kendi paylaştığı kısa açıklaması şöyle: Gmail ve Dokümanlar’da yazmanıza yardımcı olur: Davetiye ve özgeçmiş gibi metinler yazarken, fikir bulmadan taslağa son hâlini vermeye kadar sürecin tamamında yardım alın. Slaytlar’da orijinal görseller oluşturun: Yalnızca birkaç kelime yazarak sunumlar için kolaylıkla alakalı görseller oluşturun. Meet’te video kalitenizi artırır: Gürültüyü azaltarak, keskinliği artırarak ve ışığı düzelterek videonuzun kalitesini sihirli bir şekilde iyileştirin.” Bugün Google Workspace için Duet AI’ı Google Workspace için Gemini’a dönüştüren Google, bugünden itibaren Workspace müşterileri için gemini.google.com adresindeki bağımsız “Gemini ile Sohbet” özelliğini de sunmaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gemini bu aralar gündemden düşmüyor. Örneğin Google geçtiğimiz haftalarda özel bir Gemini Android uygulaması tanıttı. Bu uygulama Android telefon sahiplerine Google Asistan’dan Gemini’a geçme ve telefonlarında varsayılan yapay zeka yardımcısı yapma seçeneği tanıdı. Şimdi ise Google’ın ikili yapıyı bitirmek adına Asistan’ı tamamen devre dışı bırakmaya ve yerine tek olarak Gemini’ı getirmeye başladığı ortaya çıktı.

Bu bağlamda artık Play Store’dan Google Asistan Android uygulaması indirildiğinde, Asistan yerine farklı bir uygulama simgesiyle birlikte Gemini geliyor (Henüz her ülke için geçerli değil). Şu an Asistan’a manuel olarak geri dönülebiliyor ancak bunun yakın zamanda kaldırılacağı ve yeni dönemde Asistan’ın tamamen öldürüleceği düşünülüyor.

Gemini dün gece de gündeme geldi çünkü sisteme güncelleme yapıldı. Kaçıranlar için Türkiye’de aylık 720 TL’ye alınabilen Gemini Advanced paketinin aboneleri artık Python kod parçacıklarını doğrudan Gemini’ın kullanıcı arayüzünde düzenleyebiliyor ve test için hızlıca çalıştırabiliyor. Bu imkan kod üzerinde denemeler yapmanıza, değişikliklerin çıktıyı nasıl etkilediğini görmenize ve kodun amaçlandığı gibi çalıştığını doğrulamanıza olanak tanıyor.

Bu güzel güncelleme hakkında firma şu açıklamayı yapıyor: “Bu kodlama yetenekleri özellikle iki farklı durum için oldukça faydalı olacaktır: Öğrenme ve Doğrulama. Örneğin, öğrenciler değişikliklerin çıktıları nasıl etkilediğini daha iyi anlamak için Gemini’ın kod örnekleriyle oynayabilirler. Bu etkileşimli öğrenme deneyimi, kodlama kavramlarını daha etkili bir şekilde anlamanıza yardımcı olabilir. Geliştiriciler ise bu sistem sayesinde Gemini tarafından üretilen kodların doğru çalışıp çalışmadığını sistemlerine aktarmadan önce hızlıca kontrol edebilirler. Bu size zaman kazandırır ve kullandığınız kodun işlevsel olmasını sağlar.”

Google One AI Premium yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş