Tesla Cybertruck ciddi seviyede su ile kaplanmış bir yolda sürüldü [Video]

21 Şubat 2024 19:50

Tasarımı tartışmalı elektrikli araç Tesla Cybertruck ciddi seviyede su ile kaplanmış bir yolda sürüldü.

Tesla Cybertruck, birçok elektrikli otomobil modeli gibi acil durumlarda bir süre için rahatlıkla su üstüne kalabiliyor. Ancak Tesla daha fazlasını istiyordu ve bu konuda atılacak adımı şirket CEO’su Elon Musk geçtiğimiz aylarda şöyle açıklamıştı: Cybertruck’ın bir tekne gibi en az 100 metre suda ilerlemesini sağlayan bir mod paketi sunacağız. Bunun için kabin kapı contalarını daha iyileriyle değiştirmek büyük oranda yeterli olacak.” Bu modun ne zaman ya da kaça satılacağı henüz tam olarak bilinmiyor, Cybertruck için “yüzebilecek” detayı gerçekten çok uzun zamandır gündemde yer alıyor. Bugün hemen aşağıda izleyebileceğiniz video ile gündeme gelen araç, ortaya çıktığı kadarıyla bir “Wade” isimli özel bir mod taşıyor, bu mod aktif edildiği zaman ciddi seviyedeki su birikintilerinden sorunsuz olarak geçebiliyor. Bu mod açıldığı zaman süspansiyonları maksimum yüksekliğe getiren ve aynı zamanda yaklaşık 10 dakika kadar sürdüğü belirtilen bir batarya basınçlandırılması yapan araç, suda sürüşün oluşturabileceği sorunların hepsini üstlenmiyor, bu açıdan sürücülerin risk alması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Cybertruck geçtiğimiz ay garip bir satış gelişmesi ile gündeme gelmiş, ilginç bir adım atılarak aracı alanların ilk yıl satması bir bakıma yasaklanmıştı. Satış sözleşmesine, “Aracınızı teslim tarihini takip eden ilk yıl içinde satmayacağınızı veya başka bir şekilde satmaya teşebbüs etmeyeceğinizi kabul ediyorsunuz” maddesi eklenen Cybertruck, bu açıdan ilk aşamada büyük bir karaborsanın merkezinde kalmayacak gibi görünüyordu.

Aracın satış sözleşmesine, “Tesla aracın mülkiyetinin devrini önlemek için ihtiyati tedbir isteyebilir veya sizden 50 bin dolar tutarında tazminat talep edebilir. Tesla ayrıca size gelecekte herhangi bir araç satmayı yasaklayabilir” maddesini de ekleyen şirket, gerçekten haklı bir nedenle satmak isteyenlerden ise Cybertruck’ı kendisinin geri alacağını belirtmişti. Ancak satış sözleşmesine eklenen tüm bu maddeler yapılan bir güncelleme ile çıkarılmıştı. Geçtiğimiz hafta ortaya çıktığı kadarıyla benzer maddeler tekrardan geriye getirildi ve bu sayede karaborsacılara yönelik bir engelin uygulanacağı netlik kazanmış oldu.

Tesla Cybertruck haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı

Paylaş