Güncellenen Xbox uygulamasıyla iPhone ve iPad üzerinde oyun keyfi

20 Ekim 2020 16:45

Yazılım devi Microsoft, güncellediği iOS ve iPadOS için Xbox uygulamasıyla iPhone ve iPad üzerinde oyun keyfi sunmaya başladı.

Xbox uygulamasına yapılan son güncelleme ile uzaktan oyun oynama özelliği getirildi. Firmanın “Oyunları artık internet üzerinden doğrudan telefonunuzda konsolunuzdan oynayın.” diyerek aktardığı özellik, temel olarak kişilerin sahibi oldukları konsollarındaki oyunu internet üzerinden iPad ya da iPhone’ları üzerinden oynamasına imkan tanıyor. Bu da birçok kişiyi fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor. Bu özellik kişiler konsollarının yanında olmadığı zaman mobil veri üzerinden de çalışıyor. Bu açıdan en iyi deneyim için yüksek bağlantı performansı gerekiyor. Uygulamanın sunduğu diğer özellikler ise şunlar: “Xbox uygulaması, hareket halindeyken telefonunuzdan veya tabletinizden arkadaşlarınız, oyunlarınız ve konsolunuzla eğlenceye bağlanmanızı sağlar. Konsolunuzdaki oyun kliplerini ve ekran görüntülerini en sevdiğiniz oyun ve sosyal ağlarda kolayca paylaşmanıza imkan tanır. Arkadaşlar ve partiler, konsolda veya bilgisayarda olsalar bile sizi sesli ve yazılı sohbetle takip eder. Yeni oyun davetleri, iletiler ve daha fazlası için bildirimler verir. “

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox özelliği dikkat çekerken, Microsoft’un “xCloud” hizmeti daha farklı bir yapıda

Microsoft xCloud halen bilmeyenler için bu servis Xbox oyunlarının internet üzerinden Android telefon ve tabletlerde oynanmasına imkan tanıyor. Burada Xbox kontrolcüsü yanında üçüncü parti kontrolcü destekleri de bulunuyor. Servisi kullanmak için kişilerin Game Pass Ultimate abonesi olması ve yüksek hızlı Wi-Fi ya da LTE bağlantıya erişim sağlıyor olması yeterli oluyor. Süreci iOS tarafına da “tarayıcı tabanlı” olarak getirmek isteyen Microsoft, yeni dönemde ses getirmeyi sürdürüyor.

İlgili Video

Paylaş