Hibrit araçlarda kötü şöhret dönemi; BMW de geri çağırma duyurdu

19 Ekim 2020 11:30

Son dönemlerdeki geri çağırma hamlelerine BMW de eklendi. Marka ücretsiz onarım üzerinden kullanıcılarını servis noktalarına davet edecek.

Emisyon standartlarının her geçen dönem daha da sıkılaştırıldığı günümüzde, otomobil üreticileri kurtuluşu hibrit araçlarda arıyor. İstenilen değerlerin yakalanabilmesinin yanında, dünya kentlerinin çoğunda henüz tam elektrikli araçlar için yeterli altyapının olmaması, hibritleri günümüzde çok önemli bir geçiş oyuncusu haline getirdi. Nitekim son yıllarda istisnasız her markanın ürün gamında gerek şarj edilebilir gerekse başlangıç jeneratörü odaklı bir hibrit hamlesi görüyoruz. Bu dönüşümü içerisinde barındırdığı tüm markalarda uygulayanlardan birisi de BMW oldu. Lakin son birkaç aydır ortada bir problem var; “Yangın riski!”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW araç sahiplerini şarj konusunda uyardı

Geçtiğimiz günlerde Hyundai’nin Kona üzerinden gündeme geldiği batarya odaklı yangın riski ve geri çağırma hamlesine BMW de eklenmiş görünüyor. Marka, geçtiğimiz günlerde plug-in hibrit modellerini, Samsung tarafından tedarik edildiğine inanılan bataryalarıyla ilgili bir sorunun yangına yol açabileceği nedeniyle küresel bir geri çağırma yayınladı. AutoNews kaynaklı olarak servis edilen detaylarda 20 Ocak-18 Eylül arasında üretilen; 2 Serisi Active Tourer, 3 Serisi, 5 Serisi, 7 Serisi, X1, X2, X3, X5 ve Mini Countryman PHEV modellerinin tamamı bu geri çağırmanın içerisinde kendisine yer buluyor. Çoğu Avrupa merkezli olan bu geri çağırmadan toplamda ise 26.900 aracın etkileneceğini kaynaklardaki detaylarda görüyoruz. Kullanıcıları servislere davet edecek olan marka, her otomobili inceleyecek ve onarımını ücretsiz olarak yapılacak. Geri çağırmanın ne zaman başlayacağı bilinmiyor, ancak düzeltmeye kadar BMW müşterilerinden araçlarını şarj etmemelerini istiyor.

İlginizi çekebilir

2021 Audi Q2 tanıtıldı

Paylaş