Honor 500 ve 500 Pro resmi olarak tanıtıldı

25 Kasım 2025 09:17

Honor 500 ve 500 Pro resmi olarak tanıtıldı. İlk olarak Çin pazarı için görücüye çıkarılan telefonlar, ileride Türkiye’ye de getirilebilir.

Honor 500 ve 500 Pro, özellikle iPhone Air’i akla getiren arka kamera modülleriyle dikkat çekiyor. iPhone Air’de odak nokta incelik olduğundan tek bir arka kameraya yer verilirken, Honor 500’de iki, 500 Pro’da ise üç farklı arka kamera bulunuyor. Her iki cihaza da 6,55 inç boyutunda, 1.5K çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip LTPO OLED ekran (6.000 nit bölgesel parlaklık) konumlandıran Honor, ana modelde Snapdragon 8s Gen 4, 500 Pro’da ise Snapdragon 8 Elite işlemciye yer veriyor. Her iki modeli de 80W kablolu şarj destekli 8.000 mAh Si-C batarya ile donatan Honor, ek olarak 50W kablosuz şarj desteğine sahip olan 500 Pro’nun arkasında 200 megapiksel geniş açı (Samsung HP3), 12 megapiksel ultra geniş açı ve 50 megapiksellik 3x periskop telefoto (Sony IMX858) kameraları kullanıyor. 500’ün arkasında ise 200 megapiksel geniş açı ve 12 megapiksel ultra geniş açı kameralar bir araya getiriliyor. 50 megapiksellik selfie kamerası taşıyan telefonlar, kutularından Android 16 temelli MagicOS 10 ile çıkıyor. 27W ters kablosuz şarj desteğinin de sunulduğu 500 ailesi, Çin’de yaklaşık 380 ve 506 dolardan başlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honor bu aralar büyük bataryalı yeni telefonlarıyla da gündemden düşmüyor. Şirket, Çinli bir kaynağın iddiasına göre 10.000 mAh bataryaya sahip iki farklı akıllı telefon geliştiriyor. 10.000 mAh kapasiteli ilk modelin ise Honor Power 2 olması bekleniyor. Bu kadar büyük bir kapasiteye sahip silikon-karbon bataryayı (resmi kayıtlarda 9.886 mAh olarak listelendi), 8 ila 9 mm arasında bir gövde kalınlığıyla sunacağı söylenen Power 2, iddialara göre gücünü MediaTek Dimensity 8500 işlemciden alacak ve 1.5K çözünürlüğe sahip düz “LTPS” ekranla donatılacak. Peki, telefonun ilk sürümü neler sunuyordu? Honor Power, özel olarak silikon-karbon bataryayı temel alıyordu. 8.000 mAh’lık bataryasına rağmen yalnızca 7,98 mm gövde kalınlığına ve 209 gram ağırlığa sahip olan telefon, 66W şarj desteği sunuyordu. Uygun şartlar altında telefonun bataryası 68 dakikada tamamen doldurulabiliyor. Gücünü Snapdragon 7 Gen 3 işlemciden alan ve bu bağlamda orta segmente konumlandırılan cihazda, 6,78 inç boyutunda, 1.5K çözünürlüğünde ve 120 Hz yenileme hızına sahip bir OLED ekran bulunuyor. 16 megapiksel selfie kamerası bulunan cihazın arka tarafında ise 50 megapiksellik geniş açı ile 5 megapiksellik ultra geniş açı kameralar yer alıyor.

Honor 500 serisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş