House of the Dragon için ikinci sezon çok uzun süre beklenecek

30 Ekim 2022 20:45

Game of Thrones ile bağlantılı ses getirmeyi başaran House of the Dragon dizisi için sezon finali kısa süre önce yapılmıştı.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri sonrasında final yapan yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon, geçtiğimiz ay yapılan açıklamaya göre kesin olarak ikinci sezonuyla ekranlara gelecek. Ancak ikinci sezonun çıkışı kesinlikle çabuk olmayacak. Yapılan açıklamalara göre dizi 2023 yılını tamamen boş geçecek. Bu bağlamda ikinci sezon yüksek ihtimalle 2024’ün ilk çeyreğinde ya da ikinci çeyreğinde ekranlara gelecek. Hatta yeni sezon için 2024’un sonunu beklemek durumunda dahi kalabiliriz.

Bu gelişme elbette üzücü görünüyor. Yeni sezon için bir yıldan fazla beklenecek olması fanların hiç hoşuna gitmiyor. Dizinin şu an halen kaç sezon süreceği de bilinmiyor. Ancak HBO’nun büyük ses getiren diziyi en az beş sezon devam ettireceği düşünülüyor.

Bu dizi George R. R. Martin’in Fire and Blood eseri üzerine kuruluyor. Bizleri ana Game of Thrones dizisinden çok daha eski döneme götüren içerik, Targaryen ailesine odaklanıyor. Dizi hakkında geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yayınlayan George R. R. Martin, içeriğin bu tempoda en az dört sezon sürmesi (Sezon başı 10 bölüm üstünden) gerektiğini belirtmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ünlü yazar hikâyenin ancak dört sezonda bağlanabileceğini düşünüyor ve bu büyük de bir sürpriz olmuyor. House of the Dragon için geçtiğimiz yıl da bazı açıklamalardan bulunan George R. R. Martin, gördüğü bazı bölümler ve görüntülerden fazlasıyla hoşlandığı aktarmıştı.

George R. R. Martin gelinen son noktada içeriği, diziyi yönetenleri ve oyuncuları oldukça beğeniyor. Dizi genel olarak izleyiciler arasında da seviliyor. İçerik üzerinde çalışan herkesi tebrik eden yazar, Game of Thrones evrenini HBO ile ortak çalışmalar yaparak daha da büyük hale getirecek.

House of the Dragon dizisi yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş