HTC Vive XR Elite “VR/AR başlık” resmen tanıtıldı

05 Ocak 2023 21:11

CES 2023 kapsamında tanıtımı yapılan HTC Vive XR Elite “VR/AR başlık” modeli, gelişmiş ancak pahalı bir seçenek.

İlk bilgileri geçtiğimiz hafta sızdırılan HTC Vive XR Elite, “metaverse” geleceği ve fazlası özelinde iddialı bir ürün olarak karşımızda. Pazara 1.099 dolar fiyat etiketiyle çıkarılacağı aktarılan ve hem VR hem de AR temellerini bir araya getiren karma gerçeklik başlığı, rekabet içerisinde 625 gramlık hafif yapısıyla öne çıkıyor. Bu güzel çünkü günümüzde halen birçok sanal gerçeklik başlığı oldukça ağır yapıda ve bu durum kullanıcılar tarafından fazlasıyla eleştiriliyor. Bağımsız olarak görev yapabilen HTC imzalı yeni başlık, hafif ancak aşırı ufak bir seçenek değil.

Arkaya konumlandırılan batarya ile 2 saatlik bir kablosuz kullanım süresi getiren ve dışında çok sayıda kamera taşıyan ürün, çok eksenli hassas hareket takibi yapan kablosuz kontrolcüler ile geliyor ve takılırken bulunan ortama renkli olarak bakılmasına imkân tanıyor. İstenirse PC’ye bağlanarak çok daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunabilen cihaz, taşıdığı ekranlar ile her göze 90 Hz yenileme ile 2K çözünürlük (Toplam 4K ve 110 derece görüş açısı) veriyor ve gücünü Snapdragon XR2 işlemciden alıyor. Wi-Fi 6E destekli model, önümüzdeki ay birçok pazarda resmi olarak elde edilebilir olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HTC geçtiğimiz yıl önce bir metaverse gösterimi ile ses getirmişti. Bu alanda HTC tarafı da çalışmalar yapıyor çünkü metaverse dünyasına giriş için şirketin ürettiği gibi sanal gerçeklik başlıklarına ihtiyaç bulunuyor. Peki metaverse evrenleri içinde bir gün nasıl geçecek? Burada kişiler neler yapacak? Bunun cevabı HTC’den gelen hemen aşağıdaki videoda gösterilmişti.

Bu videoda fiziksel, sanal ve dijital dünyaların nasıl bir araya getirileceği gösteriliyor. Birçok kişinin hoşuna gitmeyecek, birçok kişi içinse her şeyi değiştirecek bu yeni dönem, HTC tarafından “yeni gerçeklik” olarak nitelendiriliyor. Bu videoda geleceğe bir ön gösterim yaptıklarını belirten HTC, insanların birbirlerinden fiziksel olarak uzaklaşıp dijital olarak yakınlaşacakları yeni dönemi kendisi “VIVERSE” olarak isimlendiriyor.

HTC Vive XR Elite yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli

Paylaş