Huawei’den akıllı saatlerin ekranlarını büyütecek ilginç sistem

03 Şubat 2018 19:00

Günümüzde satılan akıllı saatlerin oldukça ufak ekranları bulunuyor. Bu yüzden de akıllı saatleri kontrol etmek birçok kişi için oldukça zor oluyor. Son dönemin yükselişteki ismi Huawei ise bunu değiştirecek yolu bulmuş görünüyor.

Geçen ay içerisinde akıllı saatlerin çerçevelerini dokunmatik hale getirecek bir patent alan Huawei, bu sefer daha kullanışlı duran bir patent ile karşımızda. Şirketin aldığı yeni patent, akıllı saatler ile olan etkileşim alanını oldukça artırıyor. Patent detaylarına göre bu sistem ultrasonik ile kızılötesi sensörler üzerine kuruluyor. Kişilerin parmak ucunu algılayabilen sistem, böylece akıllı saatin havada yapılacak hareketler ile kontrol edilmesine imkan tanıyor. Saatin oldukça üstüne kadar algılama yapabileceği resmedilen kontrol sistemi, havada yazı yazılmasına dahi imkan tanıyor. Bu özellik düzgün bir altyapı kurulması halinde oldukça kullanışlı dururken, birden fazla kontrol bölümlerinin de kurulabileceği görülüyor. Yani sistem gerçekten yapılırsa kişilere dört farklı kontrol yüzeyi sunabilecek ve bu sayede saat ile etkileşim büyük oranda artırılacak.

Huawei akıllı saat kullanımını değiştirmeye kararlı duruyor

Çift tıklama, uzun basma ve birden fazla parmağı tanıma gibi detaylardan da söz edilen patent, gerçeğe dönüşmesi halinde süreci değiştirebilecek güçte görünüyor. Kendi akıllı saat modellerini geliştiren firma, bu tarz patentlerle yeni denemelerin peşinden koşuyor.

İlginizi çekebilir

Paylaş