Huawei geri dönüyor! Huawei Nova 12 SE yakın planda

29 Nisan 2024 20:01

90 Hz’lik OLED ekranla gelen Huawei Nova 12 SE, 108 MP kamerası, 32 MP selfie kamerası, 66 watt hızlı şarj özelliği ve ince tasarımıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Akıllı telefon dünyasına yeni giriş yapan telefonun detayları mercek altında. Akıllı telefon ailesini yeni üyelerle genişletmeye devam eden Huawei bu kez Nova ailesinin yeni üyesi Huawei Nova 12 SE karşımıza çıkıyor.

Kısa bir süre önce duyurulan ve tanıtımının ardından çok geçmeden ofisimize gelen telefon yüksek çözünürlük sunan OLED ekranı, ince tasarımı, 108 megapiksel kamerası ve 66 watt hızlı şarj özellikleriyle öne çıkıyor. Orta segmente yeni bir soluk getiren telefon indirim ve hediye fırsatlarıyla da dikkat çekiyor. Telefonun tasarımıyla incelemeye başlayalım.

HUAWEI NOVA 12 SE TASARIM

Huawei Nova 12 SE ile ilk buluşmamızda bizi etkileyen ilk detay telefonun ince ve hafif tasarımı oldu. 186 gram ağırlığındaki ve 7,39 mm kalınlığındaki telefon eldeyken konforlu bir deneyim sağlıyor. Görünüş açısından üst düzey telefonlarla benzer bir deneyime sahip olan telefonun biz yeşil rengini yakından inceleme fırsatı bulduk. Yeşil renkli gövdesiyle fark yaratmayı başaran telefonun bu renk haricinde beyaz ve siyah renk seçenekleri de yer alıyor. Telefonun tasarımını geçtiğimiz yıl satışa sunulan Nova 11 SE ile karşılaştırdığımızda yeni modelin tasarım açısından pek de farklı olmadığı görülüyor.


Yeni modelin tasarımına dönecek olursak cihazın sol tarafında herhangi bir fiziksel tuş ve bağlantı noktası yer almıyor. Cihazın sağ tarafında ise çoğu telefon modelinde olduğu gibi güç ve ses tuşları var. Güç tuşunda aynı zamanda parmak izi sensörü de bulunuyor. Bu sensör kullanılarak telefonun ekran kilidi kolay ve hızlı bir şekilde açılabiliyor. Parmak izi sensörü dışında telefonda yüz tanıma özelliği de bulunduğu için ekran kilidi yüzle de açılabiliyor. Telefonun alt tarafında ise SIM kart yuvası, 3,5 mm kulaklık girişi ve hoparlör ızgarası mevcut. Stereo destekli hoparlörlere destek vermeyen telefonun dahili hafızası ise 256 GB. Çoğu kullanıcı için yeterli bir depolama alanı sunan telefonda beğendiğimiz noktalardan biri de cihazın arka tarafının parmak izlerini göstermemesi oldu.

HUAWEI P30 LITE VARİSİ PERFORMANS

Huawei P30 Lite varisi konumundaki Nova 12 SE’nin kalbinde Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 680 işlemcisi ve 8 GB RAM bulunuyor. Orta segment telefon modellerinde görmüş olduğumuz Snapdragon 680 işlemcisi hem günlük hayatta hem de performansa ihtiyaç duyan oyunlarda beklenen performansı sergiliyor. Performans açısından herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız telefonun performansını Geekbench 6 benchmark uygulamasında değerlendirdik. Cihaz uygulamanın tek çekirdek performansından 156, çok çekirdek performansından 439 puan aldı.

Telefonda çoğu kullanıcının sevdiği bir yarış oyunu olan Asphalt 9: Legends’ı da oynadık. Performans açısından herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız telefon ekran performansıyla da öne çıkıyor. OLED ekran teknolojisi sayesinde canlı ve parlak bir ekran deneyimi sunan telefon P3 renk gamının yüzde 100’üne destek veriyor. 1,07 milyar renk gösterebilen bu ekran aynı zamanda 90 Hz yenileme hızına da sahip. 60 Hz’e kıyasla daha akıcı bir ekran deneyimi sunan telefonda bu özellik Ayarlar-Ekran ve parlaklık-Ekran yenileme hızı seçeneğinden ayarlanabiliyor. Dinamik modda akıcı görüntü ve pil ömrü dengeleniyor. Yüksek moddayken 90 Hz’lik destek her zaman açık bir şekilde sunuluyor. Bu ayar seçiliyken telefon daha fazla pil harcıyor. Daha uzun bir pil ömrü içinse standart ayarı seçerek cihazın erkan yenileme hızını 60 Hz’e düşürmek mümkün.

Ekran özelliklerinde göz yorgunluğunu hafifletmek için mavi renk filtrelenebiliyor. Telefonda ayrıca e-kitap modu da yer alıyor. Bu mod aktif hale getirildiğinde telefonun renkli ekranı siyah/beyaz renklere dönüyor ve daha konforlu bir okuma deneyimi sağlanıyor. Nova 12 SE ekran gövde oranıyla da beğenimizi kazandı. Ekran gövde oranı yüzde 91.85 olan telefon bu sayede ince ekran çerçevelerine sahip. İnce ekran çerçeveleri içeriklere daha iyi odaklanmaya imkan tanıyor. Pil kapasitesi 4.500 mAh olan telefon standart bir kullanım senaryosunda bir güne varan bir pil ömrü sağlıyor. Telefonda ayrıca 66 watt‘lık destek sağlayan Huawei SuperCharge Turbo 2.0⁠⁠⁠ özelliğini de başarılı bulduk. Telefonun pilini 66 watt’lık adaptörle şarj ettiğimizde cihazın pili yaklaşık 30 dakikada yüzde 100 şarj seviyesine ulaştı.

HUAWEI NOVA 12SE KAMERA PERFORMANSI

Telefonun merak edilen noktalarından biri de kamera performansı. Daha önceden incelediğimiz Huawei telefonlar sundukları kamera performanslarıyla bizim beklentilerimizi karşılamayı başarmıştı. Huawei Nova 12 SE de sahip olduğu kameralarla iyi bir performans sergiliyor. Telefonda yapay zekadan güç alan 108 megapiksellik bir ana kamera bulunuyor.

Standart kamera ayarında 4.000 x 3.000 piksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebilen telefon kamera ayalarında yüksek çözünürlük tercih edildiğinde 12.000 x 9.000 piksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Bu özellik aktif hale getirildiğinde telefon detay oranı yüksek kareler sunabiliyor. 108 megapiksel değerinde yapılan çekimlerde yakınlaştırma ve kırpılma yapıldığında dahi görüntülerde kayıp yaşanmıyor. Bu konuda beğenimizi kazanan telefondaki F/1.9 diyaframlı bu geniş açı kamera düşük ışık şartlarında da çoğu kullanıcı için yeterli bir performans sunuyor. Cihazda bu kamera dışında 112 derecelik görüş açısı sunan 8 megapiksellik bir ultra geniş açı kamera ve 2 megapiksel makro kamera bulunuyor.

8 megapiksellik kamerayla daha geniş açıda fotoğraflar çekilebiliyor. Makro kamerayı ise bir nesneyi gerçek hayattaki boyutundan çok daha büyük halinde görmek istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Cihaz ana kamerasıyla birlikte ön tarafında yer alan selfie kamerasıyla da öne çıkıyor. 32 megapiksel çözünürlüğündeki bu kamerayla da başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Hem ana hem de ön kamerayla portre fotoğraflar da çekilebiliyor. Arka planı bulanıklaştırılmış kareler çekmek için bu modu tercih edebilirsiniz. Video tarafında telefonun hem ön hem de arka kamerası saniyede 30 kare Full HD video kaydedebiliyor. Elektronik görüntü sabitleme sisteminden yararlanan kamerayla sarsıntısı azaltılmış videolar kaydetmek mümkün.

HUAWEI APP GALLERY YENİ ÖZELLİKLER

EMUI 14 işletim sistemi yüklü gelen telefona Google uygulamaları doğrudan Huawei’nin uygulama mağazası AppGallery üzerinden yüklenebiliyor. Yeni telefonda sanal cihaz kurulumu gerekmiyor ve Google uygulamaları doğrudan telefon üzerinde çalışıyor. Google Play’e doğrudan AppGallery üzerinden aratılarak ulaşılabiliyor ve istenen her uygulama yüklenebiliyor.

Popüler mesajlaşma uygulamlarından olan WhatsApp Messenger doğrudan Google Drive üzerine yedeklenebiliyor. Google, YouTube, YouTube Music, YouTube Kids, Google Calendar, Google Meet, Gmail, Facebook, Instagram, Spotify ve daha bir çok uygulama AppGallery üzerinden indirilebiliyor. Bunlar haricindeki diğer tüm uygulamalar istenirse AppGallery üzerinden Google Play araması yapılarak, doğrudan Google Play üzerinden cihaza indirilip kullanılabiliyor. Bu aşamada GBox yüklenmesi istenebiliyor ancak GBox da artık farklı çalışıyor. Herhangi bir üçüncü taraf buluta veri gönderilmesine gerek kalmadan doğrudan ve sadece cihaz üzerinde çalıştığı gibi, yüklenen uygulamalar GBox içine değil, doğrudan telefona yükleniyor. Özetleyecek olursak Huawei Nova 12 SE, 108 megapiksel üçlü portre kamera⁠sı, 32 megapiksel yüksek çöünürlüklü ön kamerası ve 66 watt hızlı şarj özelliğiyle fark yaratıyor. Huawei’nin en yeni telefonu   piyasada satın alabileceğiniz başarılı fiyat/performans odaklı telefonlardan biri. Satış fiyatı 19.999 TL olan telefon sunduğu hediye ve indirim fırsatlarıyla da dikkatleri üstüne çekiyor. Huawei Nova 12 SE’yi satın alan kişilere 2.499 TL değerinde FreeBuds 5i kablosuz kulaklık, 2.599 TL’lik 12 ay ekran hasarı garantisi ve 800 TL’lik kupon fırsatı hediye ediliyor. Telefonu satın alanlar ayrıca Akbank ile 3 ay alışveriş kredisi fırsatından ve 1.500 TL indirimli Watch GT 4 akıllı saat kampanyasından yararlanabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İşletim sistemi
EMUI 14

İşlemci
Qualcomm Snapdragon 680 4G (6 nm)

RAM
8 GB

Arka kamera
108 MP, f/1.9, (geniş açı), 1/1.67″, 0.64µm, PDAF
8 MP, f/2.2, 112 derece (ultra geniş açı)
2 MP, f/2.4, (makro)

Ön kamera
32 MP, f/2.5, (geniş açı)

Bağlantılar
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB-C

Pil
4.500 mAh, 66 watt hızlı şarj

Boyutlar
162.4 x 75.5 x 7.4 mm

Ağırlık
186 gram

HUAWEI NOVA 12 SE İLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

HUAWEI NOVA 12 SE DETAYLAR


OLED ekran
Telefondaki 6,67 inçlik ekran parlak ve canlı bir ekran deneyimine olanak sağlıyor


108 MP kamera
Telefon yüksek çözünürlüklü kamerasıyla detaylı fotoğraflar çekebiliyor


Huawei SuperCharge Turbo 2.0 hızlı şarj
Telefonun pili 66 watt hızlı şarj özelliğiyle 32 dakikada tamamen şarj olabiliyor


Yeni görüntü işlemcisi
Telefonun kamerası düşük ışık koşullarında ve enstantanelerde iyi bir performans vadediyor


32 MP’lik selfie kamera
Telefonun ön tarafındaki yer alan kamerayla detay oranı yüksek çekimler yapılabiliyor


Touch Turbo 3.0 oyun güçlendirici
Telefon her bir dokunma ve kaydırma hareketinizin hızını ve doğruluğunu arttıran bir özellikle geliyor

Paylaş