ChatGPT için “hafıza” özelliği Avrupa ve Kore’dekiler hariç tüm “Plus” abonelerine açıldı

29 Nisan 2024 20:49

OpenAI tarafından geliştirilen sohbet botu ChatGPT için “hafıza” özelliği bugün itibarıyla tüm “Plus” abonelerine açıldı.

Artık Avrupa veya Güney Kore’dekiler hariç tüm “ChatGPT Plus” aboneleri istedikleri bilgileri sohbet botunun hafızasına kaydedebiliyor. Daha önce belirli kişilere açık bu özellik, sohbet botunun yeni görüşmelerde daha önce kaydetmesini istediğiniz bilgileri dikkate alıp cevaplar vermesini sağlıyor, bu sayede karşılıklı kurulan iletişime hız katıyor. Birçok kişinin olmazsa olmazı olacak bu özellik, sohbet botunu sürekli olarak kullanan ve spesifik konuları veya durumları sık sık hatırlatmak zorunda kalan kişilere gerçekten büyük fayda sağlayacak. Bu konuda daha önce bir açıklama yapan geliştirici firma OpenAI, “ChatGPT’nin hafızasının kontrolü sizdedir. Bir şeyi hatırlamasını açıkça söyleyebilir, neyi hatırladığını sorabilir ve konuşarak ya da ayarlar aracılığıyla verdiğiniz bilgileri unutmasını söyleyebilirsiniz. Ayrıca bu özelliği tamamen de kapatabilirsiniz.” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ChatGPT, bundan önce yapılan keşifler ile ortaya çıkarıldığı kadarıyla Android uygulamasına bir istem düzenleme imkanı getiriyor. ChatGPT yakında geçmiş konuşmalardaki kişisel bilgileri (Eğer isterseniz) hafızasında tutabilecek ve böylece yeni görüşmelerde o bilgileri dikkate alıp cevaplar vererek, karşılıklı kurulan iletişime hız katabilecek. Şimdilik kısıtlı bir kitle için sunulan bu dijital hafıza özelliği, sohbet botunu sürekli olarak kullanan ve spesifik konuları veya durumları sık sık hatırlatmak zorunda kalan kişilere gerçekten büyük fayda sağlayacak.

Bu konuda bir açıklama yapan OpenAI, “ChatGPT’nin hafızasının kontrolü sizdedir. Bir şeyi hatırlamasını açıkça söyleyebilir, neyi hatırladığını sorabilir ve konuşarak ya da ayarlar aracılığıyla verdiğiniz bilgileri unutmasını söyleyebilirsiniz. Ayrıca bu özelliği tamamen de kapatabilirsiniz.” dedi. Sadece ücretli değil ücretsiz kullanıcılara da açılacak özellik, yakında geniş çaplı olarak kullanıma alınacak.

ChatGPT gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş