Huawei Mate 10 Lite kullanıcılarını sevindirecek gelişme

04 Mayıs 2018 14:00

Geçtiğimiz nisan ayında Mate 10 Lite’a Android 8.0 güncellemesinin geleceği belirtilmişti. Huawei’nin Pakistan departmanı tarafından verilen bilgilerde telefona güncellemenin nisan ayında yayınlanacağı ifade edilmişti. Güncellemenin nisan ayında yayınlanmaması üzerine Huawei’den bir açıklama geldi ve Android 8.0 Oreo müjdesi Mate 10 Lite kullanıcılarına verildi.

Güncellemenin dağıtılmaya başladığını belirten Huawei Pakistan, bu ayın sonuna kadar tüm Mate 10 Lite cihazlarına güncellemenin verileceğini belirtti. Açıklama Pakistan birimi tarafından yapılmış olsa da Mate 10 Lite’a Android 8.0 Oreo güncellemesinin çok yakında diğer ülkeler için de indirmeye sunulacağı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Android 8.0 Oreo, Huawei Mate 10 Lite’a ne gibi yenilikler getirecek?

Pil konusunda iyileştirmeler sağlayan Android O, pilin gereksiz yere tüketilmemesi için arka planda çalışan uygulamalarda kısıtlamalar uyguluyor ve bu şekilde pil ömrü uzuyor. Uygulamaların da çok daha hızlı çalıştıran Android Oreo, Google Play Protect isimli yeni özellikle geliyor. Kötü amaçlı uygulamalara son veren özellik makine öğrenme teknolojisinden yararlanıyor. Uygulamaları tarayan Google Play Protect, gördüğü kötü amaçlı uygulamaları telefonunuzdan kaldırmaya yardımcı oluyor. Google Play Protect kısacası Android’li telefonların çok daha güvenli olmasına olanak tanıyor. Görüntü içinde görüntü (PiP) özelliğinin de yer aldığı Android Oreo’da uygulama rozeti adı verilen bir özellik de yer alıyor. Bu özellik Apple’ın 3D Touch özelliği gibi kullanıcıların uygulamaya basılı tuttuğunda uygulama widget’larına hızlı bir şekilde ulaşmasına imkan tanıyor. 60’tan fazla yeni emoji’nin de olduğu güncellemeyle birlikte Huawei Mate 10 Lite’ın çok daha gelişmiş bir deneyim sunacağını belirtelim.

VİDEO

Paylaş