Huawei Mate 30 Pro bu tasarımla gelebilir mi? [Galeri]

14 Mart 2019 12:00

Huawei şu sıralar P30 ailesi üzerinde çalışıyor. Ancak firmanın aldığı patentler, firmanın Mate 30 ailesi için çalışmalar içerisinde olduğunu gösteriyor.

Firmanların aldığı patentler genel olarak gelecek modelleri hakkında bilgiler veriyor. Bu patentleri görselleştirme konusunda en iyi isimlerden olan LetsGoDigital, bu sefer Mate 30 ailesinde özellikle de Huawei Mate 30 Pro modelinde kullanılabilecek tasarıma işaret eden yeni bir konsept hazırladı. Burada karşımıza inanılmaz ufak bir ön kamera çentiğine sahip telefon çıkıyor. Bundan dolayı çok ince çerçeveleri olan telefon, arkasında yatay konumlandırılan üçlü kamera sistemi taşıyor. Bu kameraların hemen sol tarafında ise ToF sensörü bizleri karşılıyor. Parmak izi sensörünün ekran entegre edildiği bu konsept, ilginç olarak arkada bir ekran daha taşıyor. Biliyorsunuz hali hazırda iki ekranlı telefonlar bulunuyor. Bu ekranlar sayesinde kişiler arka kameraları kullanarak yüksek kaliteli özçekimler (Selfie) çekebiliyor. Ekranı gövdeye entegre etme konusunda sorunu olmayan Çin merkezli üreticiler, Huawei’ye ilham kaynağı olmuş gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei Mate 30, Mate 20 Pro ve sundukları nedeniyle oldukça merak ediliyor

Hatırlamak adına 6,39 inç boyutunda 3210×1440 piksel AMOLED ekran üzerine kurulan telefon, bu ekranda geniş bir çentik taşıyor. Kutusundan Android 9.0 üzerinde çalışan EMUI 9.0 ile çıkan model, gücünü Kirin 980 işlemci ve 6 GB RAM’den alıyor. Telefon özellikle Leica imzalı üçlü kamera sistemiyle dikkat çekiyor. Burada 40 MP (f1.8) geniş açı + 8 MP (f2.4) telefoto + 20 MP (f2.2) ultra geniş açı arka kamera ve 24 MP (f2.0) ön kamera kurulumu karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

Uzaya giden Samsung Galaxy S10 ailesi

Paylaş