Huawei P30 ailesinde ortaya çıkan ilginç tasarım detayı

12 Mart 2019 12:00

26 Mart tarihinde tanıtımı yapılacak olan Huawei P30 ailesi için gerçekten ilginç bir tasarım detayı ortaya çıktı. Firma bizi her şekilde şaşırtmayı başarıyor.

Huawei P30 ve P30 Pro, tasarımsal olarak uzun süre önce ortaya çıkmış modeller. Kısa süre önce Roland Quandt tarafından yeni görüntüleri yayımlanan telefonlar, burada ilginç bir detay taşıyor. Çünkü telefonların hem üstü hem de alt tarafı aşağıda görebileceğiniz gibi düz olarak karşımıza çıkıyor. Yani üst ve alt kısımda kavisli bir yapı tercih etmeyen (Bıçakla kesilmiş gibi duruyor) firma, bu hamlesiyle gerçekten şaşırtıyor. Gündelik kullanımı etkilemesi beklenmeyen bu detayın her iki modelde de tercih edildiği görülüyor. Buna ek olarak Roland Quandt imzalı yeni görseller telefonlarda hatırı sayılır bir arka kamera çıkıntısı olacağını da gösteriyor. Dikey konumlandırılan kamera, telefonların masaya konulduğu zamanki (iPhone X ve sonrasında çıkanlar gibi) dengesini bozacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei P30 Pro ve P30 teknik olarak şu detaylarla geliyor

Huawei P30 Pro‘da 6,4 inç 1080×2340 piksel, P30 modelinde ise 6,1 inç 1080×2340 piksel OLED ekran yer alıyor. Huawei P30 Pro’nun arkasında dörtlü, P30’un ise üçlü kurulum yer alıyor. İki telefona da Kirin 980 işlemci ile güç verecek denilen firmanın, normal modele 8 GB, Pro modele ise en üst seviyede tam 12 GB RAM koyacağı söyleniyor. İki modelin de 40W hızlı şarj sistemiyle geleceği resmi kayıtlarda görünüyor. Ayrıca P30 Lite modeli de yolda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Katlanabilir akıllı telefon Huawei Mate X

Paylaş