Huawei P60 Pro, kamerada DxOMark’ın yeni lideri oldu

09 Mayıs 2023 17:12

Türkiye’de de satılacak amiral gemisi modeli Huawei P60 Pro, güçlü kamera sistemiyle DxOMark’ın yeni lideri oldu.

Huawei P60 ailesinin üst modeli Huawei P60 Pro, DxOMark’tan ortalama 156 puan aldı ve 153 puanlık OPPO Find X6 Pro‘yu geçerek liderliğe oturdu. Yapılan bilimsel düzeydeki testler sonucunda çok olumlu sonuçlar alan telefon için kamerada yazılım güncellemeleri ile çözülebilecek üç olumsuzluk aktarıldı. DxOMark’a göre telefonda görüntü önizlemesi ile çekim arasındaki derinlik açısından farklar olabiliyor, zorlu çekim koşullarında zaman zaman doğal olmayan detaylar ortaya çıkabiliyor ve video çekimlerinde fark edilebilir odaklama geçişleri gözlemleniyor. Huawei P60 ailesindeki üyelerin hepsinde F/1.4 – f/4 arası değişken diyafram sunulan OIS’li 48 megapiksel ana kameraya yer veriliyor. P60’ın arkasına 12 megapiksellik bir OIS sistemine sahip, F3.4 diyaframlı 5x optik zoom getiren bir periskop telefoto kamera koyan şirket, P60 Pro ve P60 Art modellerinde OIS’e sahip 48 megapiksellik F2.1 periskop telefoto (3.5x optik, toplam 200x zoom aralığı) kamera kullanıyor. P60 ve P60 Pro’da 13 megapiksellik F2.2 diyaframlı bir ultra geniş açı kamera kullanan Huawei, P60 Art’a 40 megapiksellik bir F2.2 ultra geniş açı kamera tercih etmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Telefonlardaki tüm kameralarda Quad Bayer filtresini RYYB (Kırmızı, sarı, sarı, mavi) piksel yapısıyla birleştiren Huawei, daha önce de kullandığı bu altyapı sayesinde düşük ışıkta oldukça iyi fotoğraflar sunuyor, bu durum özellikle periskop kameralarda fark yaratıyor. Bu sayede telefonlarda yüksek zoom ile çok güçlü düşük ışık performansı bir araya geliyor. Bu önemli bir detay oluyor çünkü periskop kameraların kurulum yapısı ve diyafram değerleri genelde düşük ışıkta geniş açı kameraların gerisinde kalıyor. Bu konuda Huawei tarafından gösterilen örnek fotoğraflar ve karşılaştırmalar çok iyi duruyor, firma bu konuda mobil üst limitini belirliyor.

Huawei P60 Pro başarısı yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition tanıtıldı

Paylaş