Huawei tarafından kurulan gizli araştırma laboratuvarı ortaya çıktı

14 Aralık 2018 16:00

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri ile sorunlar yaşıyor. Biliyorsunuz bu sorunlar global operasyonunu da etkiliyor. İşte bu yüzden firmanın geleceğini garanti altına almak için kurduğu bir gizli araştırma laboratuvarı bulunuyor. İşte detaylar;

Kısaca hatırlamak gerekirse Huawei, akıllı telefonlarını Amerika Birleşik Devletleri içerisinde satamıyor. Ülke, dünya devi şirketi telefonları üzerinden Çin’e bilgi sızdırmakla suçluyor. Şirket son aylarda 5G altyapısı konusunda da sıkıştırılıyor. Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerini dahi 5G altyapısı konusunda Huawei ile çalışmamaları konusunda uyarıyor. Firmanın bunlar ışığında Android’i kaybetme riski dahi bulunuyor. Peki firma olası bu problemlere nasıl hazırlanıyor? Ortaya çıktığı kadarıyla dev ismin Çin’deki genel merkezinde bir White House isimli gizli bir araştırma laboratuvarı bulunuyor. Bu merkeze Beyaz Saray adını vermesi ilginç duran firma, burada birçok mühendis çalıştırıyor. Bu mühendisler söylendiği kadarıyla Huawei’nin ve Çin’in ulusal çıkarlarına yönelik yeni teknolojiler geliştiriyor. Burada Amerika merkezli donanım ve yazılım şirketlerine olan bağımlılığın azaltılması hedefleniyor ve özellikle bulut, yapay zeka ve işlemci donanımları üzerine gidildiği belirtiliyor. Donanımsal ve yazılım tabanlı bağımsızlık için Çin hükümetinin de zorladığı Huawei, White House içerisinde özel bir bölüm barındırıyor. Burada ise firmanın mevcut olarak hali hazırda kullandığı ve gelecekte kullanacağı teknolojiler hakkında farklı senaryoların denendiği söyleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei, son yılların en hızlı yükselen ismi

Akıllı telefon sektöründe özellikle P20 Pro ile büyük bir çıkış yakalayan şirket, bunu Mate 20 Pro devam ettirmeyi başarmıştı. Şimdi sırada P30 Pro bulunuyor. Bu model için de büyük yenilikler bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Kişisel havacılıkta yeni dönem

Paylaş