Hyundai’den Apple Car ile ilgili dikkat çekici açıklama

08 Ocak 2021 10:00

Koreli internet sayfası Korea Economic Daily, Apple’ın Apple Car projesi için Hyundai ile görüşmeler yaptığını belirtmişti.

Bu iddianın üzerinden çok geçmeden Hyundai konuyla alakalı iddiayı doğruladı ve Apple ile görüşme yaptıklarını belirtti. Apple’ın aralarında Hyundai’nin de bulunduğu çeşitli küresel otomobil üreticileriyle görüşmelerde bulunduğunu anlıyoruz. Şirketin elektrikli araçlar ve pil geliştirmek için Hyundai ile birlikte çalışmak istediğinden söz ediliyor. Şu an ortalıkta böyle bir iddia dolaşsa da Apple bu planlarından vazgeçip farklı bir üreticiyle de ortaklığa imza atması muhtemel.

Güvenilikr kaynaklardan Bloomberg ise projenin erken aşamalarda olduğunu ve üretim aşamasına yakın olmadığını belirtiyor. Bloomberg proje için Hyundai’den de söz edilmediğini söylüyor. Bloomberg, Apple Car’ın piyasaya sürülmesinin 5-7 yıl içerisinde olacağını iddia ediyor.

Farklı bir kaynak da Apple Car ile ilgili iddiada bulunmuştu

Bir başka kaynak Reuter ise Apple’ın otonom sürüş özelliklerine sahip elektrikli otomobilmodelini 2024 yılında üretmeye başlayacağını aktardı. 2024 yılında gelecek aracın “yeni” bir pil tasarımı / altyapısı kullanacağı söylenmiş, bunun masrafı azaltarak menzili artırdığı ve boyut konusunda avantaj getirdiği aktarılmıştı. Bizim de merakla beklediğimiz otomobille ilgili yeni detaylar geldiğinde sizlerle paylaşacağız, LOG’u takip etmeye devam edin.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni kablosuz kulaklık modeli

Paylaş