I-Pace’e hibrit kardeş süper sınıftan geliyor; Jaguar J-Type hakkında ilk bilgiler

03 Eylül 2018 13:30

Kısa süre önce J-Pace iddiasıyla gündeme gelen Jaguar, kısa vadeli takvimi içerisine J-Type isimli süper otomobilini de dahil etmiş gibi görünüyor.

Tesla’nın adım adım çeşitlenen ürün gamının eşliğinde geleneksel markaları hamleleri için geri sayım sürecine devam ediyoruz. Bu aşamalar içerisinde Porche’nin oldukça iddialı olan Taycan‘ı (Mission E) piyasaya sürmesi beklenirken bir yandan da Çin ve Amerika merkezli yeni markalar da adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Mercedes ve Audi de yakın zamanda bu örnekler arasına girmek konusundaki kararlılığını gözler önüne serecekler arasında yer almakta.

2019 ve 2020 arasına planlanan pek çok otomobilin aksine İngiltere’den gelen erken bir hamle, premium elektrikli otomobil deneyiminde bizleri nelerin bekleyeceğine dair bir ışık niteliği gördü. Bu isim sizleri de tahmin edebileceği üzere Jaguar‘dan başkası değil. I-Pace adıyla tanıdığımız ve kısa süre içerisinde Türkiye pazarındaki kullanıcılarla da buluşacak olan bu model, dikkat çeken tasarımı ve 480 kilometrelik menziliyle kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Şu sıralar üretim süreciyle meşgul olan Jaguar cephesi performans genlerini unutmayarak yeni modellerinden birisini de Tesla Roadster’a rakip olacak nitelikte bir spor otomobil üzerine şekillendirme amacında. J-Type olarak isimlendirilen ve ortadan motorlu olarak projelendirilen bu hibrit otomobil bizleri 90’lı yılların köklerine kadar götürecek gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uzun yıllar sonra bir ilk olabilir

Jaguar’ın 2010 yılında tanıtımı gerçekleştirdiği C-X75 isimli konsept otomobilin aradan geçen uzun zamanın ardından bu projeye ilham olması gündemde. Detaylar arasında bahsi geçen aracın saf elektrik versiyonuna da sahip olacağına değinilmesi de üzerinde durulması gereken noktalardan bir tanesi olarak öne çıkıyor. Söz konusu binek bir performans otomobili olduğu için bugünün şartlarında aklımıza gelen ilk seçenek şüphesiz F-Type. Eğer J-Type projesi hayata geçerse bu aynı zamanda F-Type için bir veda zamanı niteliği de taşıyacak elbette.

Asfalta inişi için 2022‘nin işaret edildiği otomobille ilgili masada görünen detaylara baktığımızda karşımıza; gövdeye göre daha uzun yapıya sahip olan bir kaput ve F-Type’tan daha yere yakın ve aerodinamik bir tasarım karşımıza çıkıyor. Teknik kısımda henüz şimdilik net bir parça olmasa da 550 beygirin üzeri gibi bir rakamın telaffuz edildiğini de sizlerle paylaşabiliriz. 1992 ile 1994 yılları arasında üretilen efsane isim XJ220‘nin ardından Jaguar’ın ilk ortadan motorlu otomobili olmasından ötürü bizleri ayrıca heyecanlandıran bu projeyi listemizin üst sıralarına not etmekten büyük bir keyif alıyoruz.

Paylaş