İddia: Instagram, Twitter’a alternatif olmak adına planlar yapıyor

09 Aralık 2022 21:15

Meta çatısı altında yer alan Instagram, bir iddiaya göre Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’a alternatif olmak adına planlar yapıyor.

Meta çatısı altında şu an üç farklı ana sosyal medya platformu bulunuyor. Bunlar WhatsApp, Facebook ve Instagram. WhatsApp’ın odak noktası direkt olarak “anlık mesajlaşma”. Instagram ise fotoğraf odaklı doğmuş, daha sonra ise videoya ağırlık vermiş “görsel” odaklı bir sosyal medya platformu. Facebook ise “arkadaşları ve aileyi” odak noktaya alarak doğmuş bir sosyal medya platformu. Facebook hiçbir zaman Twitter’a bir direkt rakip olmadı, platformu her zaman daha çok “yakın çevreye” odakladı. Peki Meta, Elon Musk sonrasında birçok kişinin alternatif aradığı Twitter’a hangi platformu ile rakip olmak istiyor? Söylendiği kadarıyla Facebook artık geri planda kaldığı için satın alarak sahibi olduğu Instagram ile.

Sağlam kaynakların elde ettiği bilgiye göre Meta çalışanları ve yöneticileri Twitter’a karşı bir alternatif sunmak adına şirket içerisinde çalışma yürütüyor. Sızdırılan görüşmelere göre firma ilk olarak Instagram’a “notlar” özelliği eklemeyi düşünüyor. Bu özellikle kişilerin uzun yazıları Instagram’da daha güzel şekilde paylaşabileceği düşünülüyor. Buna ek olarak firmanın Instagram’a Twitter benzeri bir sadece yazı odaklı akış bölümü eklemeyi düşündüğü de aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Meta’nın aynı zamanda Instagram için geliştirilen teknolojileri ile sadece yazıya odaklanan özel ve ayrı bir uygulama çıkarma planı da bulunuyor. Twitter klonu bir uygulama yapmak Meta için çocuk oyuncağı olur ancak burada önemli olan uygulamanın içerisini doldurmak, yani bu uygulamaya kullanıcı çekmek. Bu Facebook üzerinde geçmişi biraz karışık olan Meta için dahi hiç kolay olmayacaktır.

Son dönemde Instagram’ı TikTok’a rakip hale getirmeye çalışan Meta, yüksek ihtimalle Twitter’a direkt bir alternatif olmayacak, sadece platformun metin paylaşımlarını daha güçlü hale getirecek. Bu arada yüksek ihtimalle kimse Twitter’a rakip olamayacak, Musk’a rağmen platform kişilerin hayatındaki yerini korumayı sürdürecek.

Instagram ve Twitter iddiaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş