İki YouTuber, 43 inç ekrana sahip dev bir dizüstü bilgisayar hazırladı [Video]

02 Mart 2023 15:48

Zaman zaman çok ilginç projeler karşımıza çıkıyor. Bunlardan birisine imza atan iki YouTuber, 43 inç ekrana sahip bir dizüstü hazırladı.

Karşınıza daha önce çok sayıda ilginç YouTube projesi getirdik. Örneğin en son sizlerle buradaki üç ekranlı taşınabilir bilgisayarı paylaşmıştık. Bu sefer ise Evan ve Katelyn isimli YouTuber’lar, “Evan and Katelyn” adını verdikleri YouTube kanallarında bir 43 inç ekrana sahip devasa bir dizüstü projesi yayınladı. Dünyanın en büyüğü olarak hazırlanan bu bilgisayar, işlevsel yapıda ve istenirse zor da olsa gerçekten taşınabiliyor. 45 kg’dan ağır olduğu aktarılan bu DIY ürün, yapılan açıklamaya göre oyun sırasında 260W güç çekiyor ve iki büyük batarya üzerine kuruluyor. Batarya konusunda yeri fazlasıyla olan model, gücünü Intel Core i7-1165G7 işlemciden alıyor ve Nvidia imzalı GeForce RTX 2060 ekran kartı ile birçok modern oyunun altından rahatlıkla kalkabiliyor. RGB LED ışıkların unutulmadığı projede, ana gövdeye uyumlu olarak devasa bir klavyeye yer veriliyor. Yapım sürecini adım adım paylaşılan video içerisinde görebileceğiniz bu dizüstü, kanalın en çok ses getiren işlerinden olmuş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Günümüzde birçok büyük boyutlu taşınabilir bilgisayar modeli bulunuyor, sektör oyun tarafında genellikle 17 inç üstüne çıkmıyor. Ancak bu konuda sınırları zorlayan büyük isimler yok değil. Örneğin dev üretici Acer, geçtiğimiz yıllarda tam 21 inç kavisli ekrana sahip bir laptop hazırlamıştı.

Hazırlanan bu dizüstü yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş