İkinci el otomobil pazarındaki “garanti şartı” olumlu geri bildirim verdi

07 Aralık 2020 16:30

Kullanıcıların mağduriyetlerinin önüne geçmesi amaçlanan ikinci el otomobil için garanti uygulaması olumsu sonuçlar getiriyor.

1 Eylül 2020 tarihi itibariyle yürürlülüğe giren yeni ikinci el otomobil alım-satımı düzenlemesi ile kullanıcılar için önemli bir adım atılmış oldu. Geçmişte birçok mağduriyetin yaşandığı ikinci el araç pazarında, artık yeni düzenleme ile birlikte 8 yaşa ve 160 bin km’ye kadar olan ve ağırlığı 3.500 kg’yi aşmayan otomobil ile hafif ticari araçlarda ekspertiz raporu zorunlu. Aynı zamanda bu araçlara yetki belgesine sahip satıcılar tarafından garanti şartı getirildi. Bu uygulamanın kısa sürede kullanıcı mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya başladığını ifade eden Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre “İkinci el araç alım satımında garanti şartı getirilmesi, hem tüketici nezdinde, hem de yetki belgesine sahip satıcılar nezdinde memnuniyetle karşılandı.” ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uygulama ile ikinci el otomobil pazarındaki dolandırıcılık olaylarının da önüne geçiliyor

Dolandırıcılığın en fazla yaşandığı sektörlerin başında gelen ikinci el araç pazarında, kurumsal ekspertiz firmaları büyük rol üstlendiğini belirten Emre; “Yeni düzenlemeyle artık yetki belgesine sahip olan satıcılar, ekspertiz raporu alınması gereken araçlara garanti de vermek zorunda. Aynı anda birden çok araca garanti vermek, risk yönetimini iyi hesaplamayı zorunlu kılıyor. Birden çok aracın aynı anda problemle karşılaşması ve teminatların finanse edilmesi satıcılar için büyük bir risk. Bu kapsamda kendi içerimizde geliştirdiğimiz bir garanti paketi uygulaması var. Bu hem satıcı hem de alıcılar için kolaylık sağlıyor. 3 ay/5 bin kilometreye kadar motor ve mekanik garantisi ya da 1 ay/1500 kilometreye kadar motor-mekanik garantisi verebiliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hatalı ekspertize karşı kaporta-boya teminat altına alınıyor

Sunulan garanti paketleri ile birlikte, yapılan kaporta-boya ekspertizinde eksik tespit edilen ya da hatalı bilgi verilen değişen parça/boyalı parça sebebiyle ortaya çıkan araç değer kaybını da teminat altına alıyor. Motor-mekanik garantisi ile silindir kapağı, supaplar, triger kayışı, eksantrik mili, pistonlar, segmanlar, yağ pompası, krank mili, volan, ana yatak ve kol yatakları, şanzıman dişlileri, diferansiyel aksamı, marş motoru, alternatör gibi hayati parçalar teminat altına alınıyor. Ekspertiz işlemlerini gerçekleştirecek olan potansiyel alıcıların bu tarz destek veren firmalara yönlenmesi de fazlasıyla önemli.

İlginizi çekebilir

2020 Renalt Captur tanıtıldı! İşte bilmeniz gerekenler

Paylaş