İlk Snapdragon X Elite dizüstüler 24 Nisan tarihinde karşımıza çıkabilir

19 Nisan 2024 20:46

Snapdragon X Elite dizüstüler 24 Nisan tarihinde karşımıza çıkabilir. Qualcomm o tarihte önemli duyurular yapacağını aktarıyor.

Merak uyandıran 24 Nisan etkinliği için sayfanın en altındaki paylaşımı geçen Qualcomm, dizüstü tarafında Arm temelli Snapdragon X Elite ile çok iddialı görünüyor. Şirketin kendi verilerine göre Geekbench’in çok çekirdek testinden Snapdragon X Elite işlemci 15.300 puan alırken, rakip Apple M3 işlemci ise 12.154 puan alıyor. Daha önce yapılan paylaşımlara göreyse 4 nm temelli işlemci modeli 4.3 GHz’e çıkabilen 12 adet “Oryon” performans çekirdeği üzerine kuruluyor. 4.6 FLOPS’luk adı halen tam olarak verilmeyen bir Adreno GPU’ya sahip işlemci, 45 TOPS’luk NPU yani yapay zeka birimi taşıyor, üç farklı 4K ekranı (Ya da iki farklı 5K ekran) aynı anda çalıştırabiliyor ve 5G ile Wi-Fi 7 desteklerini de eksik etmiyor. 136 GB/s seviyesine kadar LPDDR5X RAM desteği olan işlemcide, yüksek seviyede yerleşik yapay zeka yetenekleri bulunuyor ve aktarıldığı kadarıyla gelişmiş bir ISP’ye yani kamera işlem birimine de yer veriliyor. Dikkat çeken işlemci, Qualcomm’un 2024 Game Developers Conference kapsamında yaptığı sunuma göre oyun uyumu konusunda da sorun yaşatmayacak. Qualcomm yaptığı açıklamada geliştiricilere, oyunlarının Snapdragon destekli Windows dizüstü bilgisayarlarda sorunsuz olarak çalışacağını söyledi ve bunun için ekstra bir “port” işlemine gerek olmadığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşlemcinin x86/64 temelli oyunları performans kaybı yaşatmadan emülasyon temelinde açacağı aktarılıyor ve bu hem kullanıcılar hem de oyun firmaları için çok güzel görünüyor. Burada ekstra özel bir işlem gerekmeyecek olması gerçekten önemli çünkü birçok oyun firması oyunlarını Snapdragon X Elite’e tam uyumlu hale getirmeyecekti. Bu arada bugün sızdırılan aşağıdaki Lenovo Yoga Slim 7 14 Snapdragon Edition modelinin de yeni işlemciyi taşıdığı söyleniyor.

Snapdragon X Elite yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş