İngiltere: “Başkalarıyla Netflix parolası paylaşmak suç”

22 Aralık 2022 17:09

İngiltere, Netflix, Disney+ ve Amazon Prime Video gibi servisler özelinde parola paylaşımını suç olarak görüyor.

İngiltere merkezli The Intellectual Property Office (Fikri Mülkiyet Ofisi) tarafından gündeme getirilen bu konunun arkasında, telif hakkı ile korunan içeriklere hesap paylaşımı üzerinden ödeme yapılmadan erişilmesi yer alıyor. Elbette aile paketlerinde ya da aynı ev içerisinde kullanımda bir sıkıntı yok. Ancak hane dışındaki parola paylaşımı sonrası sağlanan kullanımlar, kurum tarafından kaçak kullanım olarak görülüyor ve bu durum yasalara aykırı yani suç olarak değerlendiriliyor.

Dün gece çıkan bilgilere göre Netflix şu an bazı ülkelerde test ettiği parola paylaşım sürecini bitirme planını 2023’ün başında herkes için aktif etmeye başlayacak. Şirket yeni yıl itibarıyla parolanızı verdiğiniz ancak sizinle aynı evde yaşamayan kişilerden ücret isteyecek, burada konum belirleme IP adresi üstünden yapılacak. Netflix, yeni dönemde İngiltere merkezli olarak tespit ettiği kişileri ise elbette tek tek mahkemeye vermeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizinle birlikte yaşamayan kişilerin Netflix izlemek için kendi hesaplarını kullanması gerekir” diyen şirket, bu adımı daha fazla gelir elde etmek için atıyor ve diğer firmalara da örnek oluyor. Şirket ev dışındaki tek hesap üstü kullanımlar nedeniyle küresel olarak ciddi bir potansiyel geliri kaçırıyor, aynı durumu rakipler de yaşıyor.

Yeni Netflix planları yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş