İngiltere’de satılan en ucuz elektrikli araç: “Ark Zero”

19 Haziran 2023 09:44

Elektrikli araç pazarında dev seçenekler yanında ufak modellerin de sayısı artıyor. Bu tarafta şehir içi odaklıların en yenisi Ark Zero oldu.

Londra merkezli Ark imzasını taşıyan Zero, şu an sadece İngiltere’de satılan bir elektrikli araç modeli konumunda. Yolcusunu direkt olarak sürücünün arkasına yerleştiren araç, pazarda Citroen Ami, Fiat Topolino, Opel Rocks Electric ve Renault Twizy gibi rakiplerin karşısında ses getirmeyi hedefliyor. 5.995 pound satış fiyatı ile İngiltere’de satılan en ucuz elektrikli araç unvanını üzerine alan model, tasarımsal olarak bizce oldukça modern bir çizgiye sahip. Şirin bir yüzü bulunan araç, teknik olarak verilen bilgilere göre bünyesinde sadece 3 beygir (3 PS / 2.2 kW) gücünde bir elektrik motoru taşıyor. Bu motor ile maksimum 45 km/s hıza ulaşabilen araç, bu değerler düşük olmasına rağmen şehir içi kısa mesafeli sürüş ihtiyaçları için yeterli görünüyor. 80 Ah bataryasıyla yola, ağırlığa ve sürüşe bağlı olarak 81 km kadar menzil getiren mini elektrikli, Ark’ın aktardığı kadarıyla 6 ila 8 sat arasında tamamen şarj edilebiliyor. Boş ağırlığı alüminyum gövdenin etkisiyle 489 kg seviyesinde olan Ark Zero, çok dar yapıda olduğundan sürücüsünü merkeze alıyor ve direksiyonun arkasına konumlandırılan tek bir bilgi ekranı taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Klimanın eksik edilmediği modelde yarı açılır bir cam tavana da yer veriliyor. Birçok modern gibi araç gibi buton ile çalıştırılan Zero, “MacPherson” süspansiyon sistemi üzerinde oturuyor. LED aydınlatma takımları güzel görünen modelin, ileride İngiltere dışında da satılacağı açıklanıyor ancak bu konuda henüz spesifik olarak detay verilmiyor. Bu arada Ark Zero benzeri mini elektrikliler Türkiye’de de satılıyor, hatta RKS firması şu an M5, A1 (Bu model ile Ark Zero hemen hemen aynı görünüyor) ve D2 olmak üzere üç farklı araç sunuyor. Bu araçlar 19 Haziran itibarıyla 201 bin TL, 207 bin TL ve 404 bin TL fiyatlara elde edilebiliyor.

Ark Zero elektrikli araç modeli yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition

Paylaş