Instagram’a istenmeyen takipçilerden “kurtulmak” için yeni özellik

18 Temmuz 2018 12:00

Instagram hayli ilginç bir özellik üzerine çalışıyor. Birini engellemek istemiyorsanız yeni ve daha az agresif bir çözüm kapıda.

Instagram kullanıcılara kendi sayfalarını kontrol etmek için pek çok çözüm sunuyor. Bunlardan biri de istenmeyen kullanıcıları engellemek. Profiliniz açık değilse engellediğiniz kişiler sizin paylaşımlarınızı göremiyor. Profiliniz açıksa kendi hesaplarından yine göremiyorlar tabii ancak tarayıcı üzerinde ya da başka hesaplarla profili görüntülemeleri mümkün. Ancak bu engelleme özelliği hayli agresif bir tutum sergiliyor. Engellediğiniz kişiye karşı aslında o kadar keskin duygular beslemiyorsanız, gerçek hayatta karşılaştığınızda ilginç diyaloglar oluşmasına sebep oluyor. Bunun yerine platforma yeni bir özellik geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Takipçilerden kaldır”

Yeni özellikle beraber artık sizi takip eden kişileri engellemeden takipçi listenizden silebilirsiniz. Eski ve artık konuşulmayan arkadaşlar, eski sevgililer ya da kalbini kırmak istemediğiniz akrabalara kadar uzanabilecek olan bu listede, sizi takip eden kişiyi seçip takip listesinden çıkarabiliyorsunuz. Platform, takipten çıkarılan kullanıcıya da bunu bildirmiyor. Yani kullanıcı sıkı bir takipçi değilse, uzun süre bunu fark etmeyecektir bile. Böylelikle sizi takip eden kişilerin kontrolü üzerinde de daha geniş yetkiye sahip oluyorsunuz. Özellikle kilitli bir profile sahipseniz, engellemeden sizi takip etmemesini istediğiniz kullanıcıları listeden silebilirsiniz. Bu özellik öncesinde takipçiyi çıkarmak isteyen kullanıcılar ise engelle/engeli kaldır yöntemini kullanıyordu.

Bu özelllik şimdilik test aşamasında. Platforma ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmiyor. Ancak bazı Android kullanıcılarında bu özelliğin yer aldığı kaydediliyor.

Paylaş