Instagram, bugün IGTV için yeni bir dönem başlattı

05 Ekim 2021 20:30

Sosyal medyanın merkezinde yer alan Instagram, bugün büyük sayılacak bir adım attı ve IGTV için yeni bir dönem başlattı.

Instagram, IGTV altyapısını uzun süre önce görücüye çıkardı ve kullanıma sundu ancak IGTV hiçbir zaman aşırı şekilde öne çıkamadı. İlk aşamada YouTube’da rakip olması için çıkarılan fakat bu açık olarak böyle olmayan IGTV, yeni dönemde ilk olarak artık Instagram TV olarak isimlendirilecek.

Yeni dönemde artık kişiler 60 dakikaya kadar videoları spesifik olarak IGTV formatında atmak zorunda değiller. Uzun videolar artık ana akışta direkt olarak görünecek ve bu video direkt olarak olduğu yerde eksiksiz olarak izlenebilecek.

Instagram, TikTok’un büyük etkisiyle, TikTok’a rakip olarak geliştirilen Reels’e ağırlık veriyor ve uygulamayı yavaş yavaş bir TikTok kopyası haline getiriyor. Bu yeni dönemde görüldüğü kadarıyla IGTV’ye yer yok ve o artık Instagram TV olarak ana akışa entegre yedirilmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram için en son çocuk sürümünün iptal edilmesi ses getirmişti

Hatırlarsınız bu çocuklara özel Instagram sürümünün faydadan çok zarar getireceği bildirilmişti. Hatta 44 farklı ABD başsavcısı bir araya gelmiş ve ortak olarak çocuklar için Instagram’ın iptal edilmesi için Facebook’a ve Mark Zuckerberg’e bildiri de bulunmuştu.

Firma kısa süre önce ise tüm bunlara rağmen konuda geri adım atmadıkları açıklamış ve 13 yaş altı çocuklar için sürüm geliştirmelerinin aktif olarak sürdüğü belirtmişti. Ancak tüm bu geliştirme rağmen çocuklara özel Instagram için bugün beklenen oldu ve firmadan resmi bir iptal kararı geldi.

Firma çocuklara özel sürüm yerine mevcut altyapıda çocukları daha iyi korumaya odaklanacaklarını aktarıyor.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept

Paylaş