Instagram, “günlük zaman sınırı ayarla” özelliğini sınırladı

22 Şubat 2022 11:34

Sosyal medyanın en popüler platformlarından Instagram, bugün bir adım attı ve “günlük zaman sınırı ayarla” özelliğini sınırladı.

Instagram, 2018 yılında kişilerin karşısına bahsettiğimiz “günlük zaman sınırı ayarla” özelliğini getirdi. Bu özelliğin amacı kişilerin uygulama içerisinde geçirdikleri zamanı kontrol edebilmesini sağlamaktı. Firma bu özelliği şöyle açıklamıştı: “Bir günde bu kadar zaman geçirdiğinde sana Instagram’ı kapatmanı hatırlatacağız.Instagram bağımlılarının kendilerini kontrol altında tutabilmesine yardımcı olması adına getirilen ve olumlu karşılanan özellikte, daha önce en az 10 dakika kadar sınırlama yapılabiliyordu. Bazı kişiler ise süreçte en az 15 dakikaya kadar inebiliyordu.

Ancak platform bunu çok kısa bulmuş gibi görünüyor. Çünkü yapılan güncelleme ile en düşük günlük zaman sınırı ayarla seçeneği 30 dakika oldu. Burada 45 dakika, 1 saat, 2 saat ve 3 saat seçenekleri de (İlk çıktığında 4 ve 8 saat de vardı) sunuluyor. Instagram’ın neden bu konuda bir artışa gittiği bilinmiyor. Firma bu değişiklik hakkında yöneltilen sorulara da henüz cevap vermiyor.

Çoğu kullanıcı farkında değil ancak Instagram sosyal medya kanalları gerçekten ciddi bir bağımlılık sorununa sahip. Birçok kişi bu tarz ağlarda vakit geçirmeden 5 dakika dahi duramaz hale gelmiş durumda. Bir psikolojik hastalık haline gelen bu durum için platformların daha fazla adımlar atması gerekiyor.

Instagram hamlesinden çok bu ilginizi çekebilir: Kendi dengesini kurabilen elektrikli motosiklet

Paylaş